Protest la Curtea de Apel, în timp ce magistrații decid soarta fostului președinte de țară Igor Dodon. „Jos mâinile de pe opoziție!”
Full Article 2 minutes read

Protest la Curtea de Apel, în timp ce magistrații decid soarta fostului președinte de țară Igor Dodon. „Jos mâinile de pe opoziție!”

Un nou protest are loc la Curtea de Apel Chișinău, în timp ce judecătorii examinează recursul avocaților privind măsura de arest preventiv la domiciliu aplicată în privința fostului șef de stat Igor Dodon. „Jos mâinile de pe opoziție!”, scandează manifestanții. Imaginile video de la protest au fost făcute publice de TV8.

„În câteva clipe, în această instanță, se va decide demersul procurorului cu privire la schimbarea măsurii preventive în privința domnului Dodon. Noi am venit încoace să spunem că opoziția are forță și că trebuie date jos mâinile de pe ea. Jos mâinile de pe opoziție!”, a declarat consilierul municipal al PSRM Victor Poleacov.

De menționat că, Igor Dodon se află în arest preventiv la domiciliu. Pe 21 iunie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au luat decizia să-i prelungească arestul preventiv la domiciliu cu încă 30 de zile. Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie curent, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Fostul șef de stat pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: