Protestatarii lui Șor ar putea sărbători Revelionul în corturi. Când expiră autorizația de la Primărie?
Full Article 2 minutes read

Protestatarii lui Șor ar putea sărbători Revelionul în corturi. Când expiră autorizația de la Primărie?

Corturile cu protestatari ar putea rămâne în perimetrul Parlamentului – Președinției până la sfârșitul acestui an. Informația a fost confirmată de către președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, reprezentant al Partidului „ȘOR”, în cadrul ediției din 27 septembrie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Să ne retragem corturile? Noi abia le-am pus. Nu avem de gând. Avem declarația prealabilă depusă la Primăria mun. Chișinău, unde scrie negru pe alb că avem până pe 31 decembrie (autorizație, nota redacției). Sperăm ca până atunci să avem deja o altă guvernare sau cel puțin ceva de tranziție. Abia ne-am instalat. Vreau să îi dezamăgesc pe cei care așteaptă să le scoatem: abia le-am pus. Oamenii au dreptul la libera exprimare, la opinie”, a răspuns Țurcanu la întrebarea moderatului Gheorghe Gonța, despre retragerea corturilor.

Prședintele raionului Orhei a acuzat actuala guvernare că nu ar lupta eficient cu corupția.

Șmecherii care au gestionat banul negru al Republicii Moldova îl gestionează în continuare. Guvernările de până acum aveau o anumită îndrăzneală cu ăștia și mai bugetau, mai făceau ceva. Ăștia sunt atât de incompetenți, că toți cei care gestionează fluxul negru de bani se uită la ei ca leul la privighetoare: „Ia uite, dragă, au venit ăștia să ne conducă. În timpuri tulburi se fac bani mari”, a spus Dinu Țurcanu.

***

Pe 18 septembrie, în apropierea Parlamentului și a Președinției a avut loc un protest organizat de Partidul „ȘOR”. Potrivit poliției, la manifestație au participat circa 6,5 mii de oameni. La final, au fost instalate circa 200 de corturi în așa-numitul „Orășel al schimbării”.

Poliția capitalei a cerut în repetate rânduri Primăriei Chișinău să recomande organizatorilor să își schimbe locul, din cauza încălcărilor admise de către manifestanți – inclusiv altercații cu oamenii legii. La rândul său, primarul Ion Ceban a declarat că Primăria nu va încălca legea și nu va interzice desfășurarea protestului în fața Parlamentului și a Președinției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: