Preşedintele Kârgâzstanului a demisionat: „Nu vreau să rămân în istorie ca președintele care a tras asupra propriilor cetățeni”
Full Article 1 minutes read

Preşedintele Kârgâzstanului a demisionat: „Nu vreau să rămân în istorie ca președintele care a tras asupra propriilor cetățeni”

Preşedintele kârgâz Sooronbai Jeenbekov a anunţat pe 15 octombrie că a luat decizia să demisioneze. În discursul său adresat cetățenilor, președintele a declarat că poate trăi și fără putere.

Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al șefului statului kârgâz.

„Nu țin puterea. Nu vreau să rămân în istoria Kârgâzstanului ca președintele care a vărsat sânge și a tras asupra propriilor cetățeni. Prin urmare, am decis să demisionez”, a spus Jeenbekov în timpul discursului său adresat cetățenilor.

El a atras atenția asupra faptului că situația din Kârgâzstan este aproape de o luptă între protestatari și forțele de ordine.

Decizia de a demisiona a fost luată pe fundalul protestelor din Kârgâzstan după alegerile parlamentare.

Până la alegerea unui nou președinte, țara va fi condusă de către noul premier Sadâr Japarov.

Amintim că guvernul de la Bişkek a demisionat săptămâna trecută, iar comisia electorală a anulat rezultatele alegerilor contestate de mii de manifestanţi.

Anunțarea rezultatelor alegerilor a fost urmată de o noapte de violenţe în capitala Bişkek, care au dus la eliberarea fostului președinte kârgâz.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: