PSRM face apel la comunitatea internațională: „Puterea s-a transformat, în cele din urmă, într-un regim”
Full Article 2 minutes read

PSRM face apel la comunitatea internațională: „Puterea s-a transformat, în cele din urmă, într-un regim”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) numește decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 16 decembrie, prin care șase posturi TV sunt private de licență de emisie pe durata stării de urgență, un act arbitrar. Reprezentanții opoziției au cerut demisia premierului Natalia Gavrilița și au spus că vor contesta decizia comisiei în instanță.

„Absolut nemotivat, încălcând grav normele internaționale și legislația Republicii Moldova, regimul Maiei Sandu epurează mass-media din țara noastră și instituie o cenzură politică totală în interesul partidului de guvernământ. Trecerea unei astfel de decizii prin CSE este un act grosolan de nihilism legal”, se arată într-un comunicat PSRM.

Socialiștii consideră deosebit de cinic „curățarea” câmpului informațional al Moldovei în ajunul Sărbătorilor de Anul Nou și de Crăciun.

„PSRM solicită încă o dată comunităţii internaţionale să nu ignore încălcările atât de evidente ale normelor juridice democratice. A nu reacționa înseamnă complicitate”, a adăugat partidul. 

Totodată, cu o reacție în acest sens a venit și fostul lider al Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Ex-președintele Igor Dodon susține că această decizie distruge democrația țării noastre.

„Dacă cineva mai credea câteva luni în urmă că Maia Sandu are intenții bune, dar nu le poate realiza, acum tot mai mulți oameni au înțeles că Maia nu doar este incapabilă să guverneze țara eficient, dar o și distruge intenționat. Ea distruge economia, distruge coeziunea socială, distruge echilibrul interetnic, distruge încrederea oamenilor în ziua de mâine, distruge democrația, distruge justiția, distruge opoziția și puterea a patra – mass-media”, a scris Dodon pe rețelele de socializare.

Amintim că șase posturi de televiziune din Republica Moldova sunt private de licență de emisie pe durata stării de urgență. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisie Situații Excepționale (CSE) pe 16 decembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: