PSRM va cere în parlament acordarea votului de neîncredere pentru trei judecători ai CC
Full Article 2 minutes read

PSRM va cere în parlament acordarea votului de neîncredere pentru trei judecători ai CC

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va cere în parlament acordarea votului de neîncredere pentru trei judecători ai Curții Constituționale (CC), astăzi, 23 aprilie. 

„Un punct separat de pe agenda ședinței de astăzi a fracțiunii l-a constituit inițiativa Partidului Socialiștilor cu privire la adoptarea de către parlamentul Republicii Moldova a unei declarații cu privire la uzurparea puterii de către Curtea Constituțională și acordarea votului de neîncredere pe numele a trei membri ai CC”, a anunțat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că pe 16 aprilie, Igor Dodon a anunțat că PSRM va iniția un proiect de hotărâre prin care parlamentul să constate uzurparea Curții Constituționale de către trei judecători care au susținut dizolvarea Legislativului.

Pe 15 aprilie, CC a constatat că sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea parlamentului. Doi judecători au avut opinii separate: Vladimir Țurcan și Serghei Țurcan. Seara, într-o conferință de presă, președinta țării Maia Sandu a anunțat că alegerile parlamentare anticipate ar trebui să se desfășoare „cât mai curând posibil, ținând cont de starea de urgență” și că va semna „în curând” decretul de dizolvare a parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate.

Câteva ore mai târziu, în cadrul unei emisiuni televizat, liderul PSRM a anunțat că va face tot posibilul pentru ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc „cât mai târziu” și nu în luna mai sau iunie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: