PUN a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC privind deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate
Full Article 2 minutes read

PUN a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC privind deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate

Partidul Unității Naționale (PUN) a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care s-au constituit 139 de secții de votare în străinătate. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ion Cobîșenco, vicepreședintele PUN, astăzi, 7 iunie.

Mai exact, PUN a solicitat anularea hotărârii din 5 iunie 2021 cu privire la deschiderea a 139 de secții de votare pentru diasporă.

 

Anterior, o contestație similară a fost depusă la Curtea de Apel de către Blocul electoral „RENATO USATÎI”. Plângerea va fi examinată în cadrul ședinței din 7 iunie, la o zi de la depunere.

Precizăm că pe 5 iunie, CEC a stabilit organizarea a 139 de secții de votare pentru diasporă. Deși proiectul prevedea deschiderea a 162 de secții de votare, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi a propus micșorarea numărului acestora.

În aceeași zi, șefa statului, Maia Sandu, a somat CEC să-ți revadă decizia.

Astăzi, 7 iunie, mai multe partide politice, dar și susținători ai acestora, participă la un protest în fața CEC. Manifestanții solicită conducerii CEC să anuleze hotărârea privind deschiderea unui număr de 139 de secții de votare în diaspora, și nu 190, așa cum a propus Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: