agora.md

PUN a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC privind deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate

Partidul Unității Naționale (PUN) a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care s-au constituit 139 de secții de votare în străinătate. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ion Cobîșenco, vicepreședintele PUN, astăzi, 7 iunie.

Mai exact, PUN a solicitat anularea hotărârii din 5 iunie 2021 cu privire la deschiderea a 139 de secții de votare pentru diasporă.

 

Anterior, o contestație similară a fost depusă la Curtea de Apel de către Blocul electoral „RENATO USATÎI”. Plângerea va fi examinată în cadrul ședinței din 7 iunie, la o zi de la depunere.

Precizăm că pe 5 iunie, CEC a stabilit organizarea a 139 de secții de votare pentru diasporă. Deși proiectul prevedea deschiderea a 162 de secții de votare, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi a propus micșorarea numărului acestora.

În aceeași zi, șefa statului, Maia Sandu, a somat CEC să-ți revadă decizia.

Astăzi, 7 iunie, mai multe partide politice, dar și susținători ai acestora, participă la un protest în fața CEC. Manifestanții solicită conducerii CEC să anuleze hotărârea privind deschiderea unui număr de 139 de secții de votare în diaspora, și nu 190, așa cum a propus Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: