„Putin, bea un ceai! Habarovsk face cinste!”. În Rusia s-a desfășurat a 50-a acțiune în susținerea lui Serghei Furgal
Full Article 1 minutes read

„Putin, bea un ceai! Habarovsk face cinste!”. În Rusia s-a desfășurat a 50-a acțiune în susținerea lui Serghei Furgal

Susținătorii fostului guvernator al regiunii Habarovsk au participat pe 29 august la cea de-a 50 acțiune de protest față de reținerea lui Serghei Furgal, care a fost arestat într-un dosar de omor, scrie portatul Meduza.io. Manifestanții au cerut demisia președintelui Vladimir Putin.

Potrivit site-ului din Habarovsk DVhab.ru, manifestația a început în jurul orei locale 12:00. Participanții au mărșăluit pe străzile centrale ale orașului și s-au oprit în piața Lenin, unde se află sediul administrației ragiunii Habarovsk.

Potrivit autorităților locale, la demonstrație au participat circa 1200 de oameni. Pe de altă parte, site-ul DVhab.ru scrie că ar fi vorba despre câteva mii de oameni. La manifestație a participat și un grup de automobiliști.

Manifestanții au scandat „Putin – hoț”, „Degtearev, ieși afară” (Mihail Degtearev este noul guvernator al regiunii, NM), „Demisia guvernului”, „Putin, bea un ceai, Habarovsk face cinste”. Unii participanți au adus pancarte cu mesaje în susținerea opozantului rus Alexei Navalnîi, care este încă în comă într-o clinică din Berlin.

Protestele din regiunea Habarovsk în susținerea fostului guvernator al regiunii Serghei Furgal au început pe 11 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: