Putin l-a dus pe Kadîrov la întâlnirea cu Erdogan
Full Article 1 minutes read

Putin l-a dus pe Kadîrov la întâlnirea cu Erdogan

Pe 5 august, președintele rus Vladimir Putin se întâlnește la Soci cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, iar liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a sosit și el ca parte a delegației ruse, potrivit Pravda. Potrivit sursei citate subiectul principal al discuțiilor ar fi încetarea războiului în Ucraina și perspectiva unei ofensive turcești în Siria.

O întâlnire față în față între Erdogan și Putin era programată pentru ora 15:00, după care vor avea loc negocieri în cadrul delegațiilor.

Kremlinul informează că pe ordinea de zi se află și posibilitatea ca Turcia, țară NATO, să vândă drone de luptă fără pilot, către Rusia. Putin sugera nu demult ca Rusia să coopereze cu producătorul turc de drone Baykar, a declarat luna trecută radiodifuzorul local CNN Türk, care l-a citat pe Erdogan.

Armata ucraineană a folosit cu succes dronele Bayraktar TB2 împotriva forțelor rusești de la începutul invaziei din februarie.

Conferința de presă dintre Putin și Erdogan ar fi fost anulată din cauza programului liderului turc, dar organizatorii ruși au pregătit oricum sala, în cazul în care președinții se răzgândesc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: