Trei moldoveni, suspectați de trafic de persoane. Racolau tinere din Republica Moldova și le exploatau sexual în Franța
Full Article 2 minutes read

Trei moldoveni, suspectați de trafic de persoane. Racolau tinere din Republica Moldova și le exploatau sexual în Franța

Trei moldoveni cu vârste cuprinse între 32 și 45 de ani sunt suspectați de trafic de persoane în scop de exploatare sexuală. Aceștia racolau tinere din Republica Moldova și le duceau în Franța să se prostituieze.

Potrivit poliției, indivizii au creat în orașul Paris o rețea de prestare a serviciilor sexuale contra plată, unul dintre ei fiind stabilit cu domiciliul în Franța. Prin intermediul rețelelor de socializare, aceștia identificau tinere din diferite regiuni ale țării și le propuneau onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale.

Ajunse în Franţa, tinerele erau amplasate în diverse apartamente închiriate de către suspecți pentru prestarea serviciilor sexuale. Fetelor li se comunica că venitul obținut în urma prestării serviciilor se va repartiza egal, adică 50 la 50.

La fel, li se recomanda ca din motive de siguranță, venitul nemijlocit să fie predat pentru păstrare organizatorului sau administratorului, cu asigurarea că la prima solicitare banii obținuți vor fi transmiși. Însă, sub diverse pretexte, fetele nu primeau banii.

Pe parcursul anului 2020, membrii grupului au exploatat sexual opt victime, iar venitul zilnic ajungea între 800 și 1400 euro per persoană. Conform unor estimări, suspecții au obținut un profit ce varia între 17 000 și 23 000 de euro de la fiecare victimă exploatată sexual.

Pentru acumularea probatoriului necesar, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile şi în automobilele suspecților, în rezultatul cărora au fost depistate şi ridicate telefoane mobile, carduri bancare, contracte de locațiune și notițe de ciornă.

Unul dintre suspecți ce activa pe teritoriul țării, având rolul de recrutor, a fost reținut pentru 72 de ore. Ulterior a primit mandat de arest pentru 30 de zile. Cealaltă persoană (transportatorul) colaborează cu organul de urmărire penală şi este cercetat în stare de libertate.

Persoana ce nemijlocit ghida activitatea grupului pe teritoriul Franței urmează a fi anunțată în căutare și extrădată în Republica Moldova.

În cazul în care vina suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: