Le Parisien

Trei moldoveni, suspectați de trafic de persoane. Racolau tinere din Republica Moldova și le exploatau sexual în Franța

Trei moldoveni cu vârste cuprinse între 32 și 45 de ani sunt suspectați de trafic de persoane în scop de exploatare sexuală. Aceștia racolau tinere din Republica Moldova și le duceau în Franța să se prostituieze.

Potrivit poliției, indivizii au creat în orașul Paris o rețea de prestare a serviciilor sexuale contra plată, unul dintre ei fiind stabilit cu domiciliul în Franța. Prin intermediul rețelelor de socializare, aceștia identificau tinere din diferite regiuni ale țării și le propuneau onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale.

Ajunse în Franţa, tinerele erau amplasate în diverse apartamente închiriate de către suspecți pentru prestarea serviciilor sexuale. Fetelor li se comunica că venitul obținut în urma prestării serviciilor se va repartiza egal, adică 50 la 50.

La fel, li se recomanda ca din motive de siguranță, venitul nemijlocit să fie predat pentru păstrare organizatorului sau administratorului, cu asigurarea că la prima solicitare banii obținuți vor fi transmiși. Însă, sub diverse pretexte, fetele nu primeau banii.

Pe parcursul anului 2020, membrii grupului au exploatat sexual opt victime, iar venitul zilnic ajungea între 800 și 1400 euro per persoană. Conform unor estimări, suspecții au obținut un profit ce varia între 17 000 și 23 000 de euro de la fiecare victimă exploatată sexual.

Pentru acumularea probatoriului necesar, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile şi în automobilele suspecților, în rezultatul cărora au fost depistate şi ridicate telefoane mobile, carduri bancare, contracte de locațiune și notițe de ciornă.

Unul dintre suspecți ce activa pe teritoriul țării, având rolul de recrutor, a fost reținut pentru 72 de ore. Ulterior a primit mandat de arest pentru 30 de zile. Cealaltă persoană (transportatorul) colaborează cu organul de urmărire penală şi este cercetat în stare de libertate.

Persoana ce nemijlocit ghida activitatea grupului pe teritoriul Franței urmează a fi anunțată în căutare și extrădată în Republica Moldova.

În cazul în care vina suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Furtună va contesta sancțiunile UE: „Grupările de la Bruxelles au decis să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră”

Președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, consideră că în spatele deciziei prin care a fost inclusă pe listele de sancțiuni ale Uniunii Europene ar sta Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Politiciana a sugerat că măsurile restrictive ar fi o formă de presiune asupra opoziției și a acuzat UE că „a ales cine trebuie să conducă țara noastră”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 15 iulie.

Astăzi vedem cum are loc, în mod deliberat, distrugerea a tot ceea ce am iubit la Uniunea Europeană. Grupările de la Bruxelles au decis, fără rușine și la vedere, după tradițiile colonialiste, să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră — suverană. (…) Regimul PAS aplică sancțiuni prin intermediul acoliților lor străini, doar în privința politicienilor care au susținere și de care PAS se teme. Niciodată nu am fost și nu vom fi o opoziție comodă pentru junta galbenă!”, a declarat Victoria Furtună.

Politiciana a menționat că va contesta la Curtea de Justiție a Uniunii Europene decizia prin care i-au fost impuse sancțiuni.

PAS nu a comentat, deocamdată, învinuirile lansate în adresa sa de Victoria Furtună.

Amintim că, pe 15 iulie, Uniunea Europeană a inclus încă 7 politicieni și 3 entități în lista sa de sancțiuni pentru acțiuni menite să destabilizeze Republica Moldova. Este vorba despre Blocul „Victorie”, compania A7, Centrul Cultural-educațional al Moldovei, liderul Forței de Alternativă și Salvare a Moldovei, Alexandru Beșchieru, președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și liderul Partidului „Victorie”, Vadim Grozavu. Toți cei vizați au legături cu oligarhul fugar Ilan Șor, împotriva căruia UE a impus măsuri restrictive încă în 2023.

Măsurile restrictive includ interdicția furnizării de fonduri pentru cei vizați de sancțiuni, interdicție de intrare pe teritoriul UE și înghețarea activelor.

În prezent, lista UE de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova include 23 de persoane și 5 entități.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: