Rada Supremă îi cere lui Zelenski să retragă distincțiile acordate lui Putin și Medvedev de foștii președinți ai Ucrainei
Full Article 1 minutes read

Rada Supremă îi cere lui Zelenski să retragă distincțiile acordate lui Putin și Medvedev de foștii președinți ai Ucrainei

Rada Supremă de la Kiev a adresat un demers către președintele Ucrainei Vladimir Zelenski, cu solicitarea de a retrage distincțiile de stat, care le-au fost acordate lui Vladimir Putin și Dmitri Medvedev până în anul 2013. 

Potrivit portalului UNIAN, 265 de deputați ai Radei Supreme de la Kiev au semnat o adresare către Vladimir Zelenski, prin care cer retragerea distincțiilor cu care a fost apreciat liderul rus Vladimir Putin, ex-președintele Dmitri Medvedev, dar și alți oficiali ruși.

Inițiativa îi aparține deputatei neafiliate Oxana Savciuk și a fost susținută de toate fracțiunile și grupurile de deputați. Cele mai multe voturi le-au acordat aleșii fracțiunii pro-prezidențiale „Sluga poporului” – 189. Din partea fracțiunii „Platforma de opoziție – pentru viață” s-a acordat un singur vot.

Liderul de la Kiev nu a comentat deocamdată propunerea.

Potrivit presei, Putin a fost apreciat în octombrie 2010 cu distincția „Arme de foc”. Medvedev a fost apreciat de două ori cu această distincție: în 2010 și în 2011.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: