Radu Marian: „O mare parte din miniștrii actuali o să se regăsească și în noua guvernare”
Full Article 3 minutes read

Radu Marian: „O mare parte din miniștrii actuali o să se regăsească și în noua guvernare”

O mare parte din miniștrii Guvernului Gavrilița se vor regăsi în componența propusă de Dorin Recean. Lista ar urma să fie făcută publică luni sau cel târziu marți de candidatul la funcția de premier. Declarațiile au fost făcute de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian pentru TV8

Deputatul a mai spus pentru sursa citată că pe 11 februarie mai mulți deputați, dar și membri ai partidului de guvernare s-au întâlnit la Președinție unde au discutat despre cine ar urma să intre în noul Executiv, dar și despre pașii care vor fi întreprinși în următoarea perioadă.

„Fundamentul noului guvern o să fie echipa care este acum. Noi vrem să continuăm lucrurile care au început și să le accelerăm. O parte, o mare parte din miniștrii actuali o să se regăsească și în noua guvernare”, a declarat Marian.

El a evitat să spună care miniștri vor fi schimbați și care vor rămâne din Guvernul Gavrilița. Mai mult, nu este exclus că o să apară ministere noi.

„Nu exclud și o posibilă reorganizare a anumitor ministere. Da. Am avut o ședință cu deputații, desigur, am discutat cu echipa guvernamentală despre modul cum să ne organizăm în noua guvernare, deja în câteva zile o sa fie clar”, a precizat Marian.

***

Menționăm că Natalia Gavrilița și-a anunțat, pe 10 februarie, demisia din funcția de prim-ministru. „Am avut onoarea să fiu prim-ministru a acești țări. Voi rămâne în slujba poporului alătura de echipă. Eu cred în Moldova, eu cred că o să trecem cu bine peste încercările acestor vremuri. Plec de la conducerea Guvernului cu inima împăcată”, a adăugat Gavrilița.

Urmare a anunțului Nataliei Gavrilița, Maia Sandu a declarat că va avea pe 10 februarie consultări cu fracțiunile parlamentare și, ulterior, va desemna un candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că nu va participa la consultările anunțate de Maia Sandu. „Noi nu mergem la proceduri de mimare”, a declarat secretarul executiv al Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea.

La rândul ei, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a dat curs invitației. Ulterior, Tauber a declarat că „invitația nu a fost serioasă”, întrucât a avut loc cu 15 minute înainte de întrevedere. În același timp, Partidul „ȘOR” a anunțat că îl propune pe Ilan Șor la funcția de premier.

Ulterior, Dorin Recean a fost desemnat de președinta Maia Sandu candidat la funcția de premier. Cine este Dorin Recean, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru? CV, avere și controverse.

Pentru a fi învestit în funcție, Dorin Recean are nevoie de votul a 51 de deputați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: