Socialiștii și comuniștii nu vor participa la consultările anunțate de Maia Sandu: „Deja există candidat, se mimează procedurile”
Full Article 2 minutes read

Socialiștii și comuniștii nu vor participa la consultările anunțate de Maia Sandu: „Deja există candidat, se mimează procedurile”

Socialiștii au ieșit cu declarații de presă urmare a demisiei Nataliei Gavrilița din funcția de premier. Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM) Vlad Batrîncea a spus că este „o măsură întârziată” și că s-au întreprins „reforme care au dăunat cetățenilor”. Totodată, el a anunțat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) nu va participa la consultările anunțate de Maia Sandu. „Noi nu mergem la proceduri de mimare”, a declarat Batrîncea. 

„O demisie rușinoasă”, a spus Batrîncea. „Este o măsură întârziată. Pe parcursul a 18 luni am declarat că este cel mai slab guvern”, a adăugat socialistul.

„Au fost reforme care au dăunat cetățenilor Republicii Moldova. Eșuarea Guvernului Gavrilița este un eșec al întregii guvernări, și a Maiei Sandu și a majorității parlamentare. Schimbările cosmetice nu vor soluționa problemele. Orice guvern susținut de PAS va avea aceeași soartă ca a Guvernului Gavrilița”, a declarat Batrîncea.

Socialistul a mai spus „cetățenii vor alegeri parlamentare anticipate”.

Totodată, el a anunțat că PSRM „nu poate participa la procedura de investire a unui nou guvern în cadrul acestei majorități parlamentare”.

„BCS a primit invitația, cu 40 min înainte, să vina la consultări la Maia Sandu. Este o bătaie de joc față de opoziție. Deja există candidat, se mimează anumite proceduri. Noi nu mergem la proceduri de mimare, noi pledăm pentru alegeri anticipate”, a conchis socialistul.

***

Menționăm că Natalia Gavrilița și-a anunțat pe 10 februarie demisia din funcția de prim-ministru al țării. „Am avut onoarea să fiu prim-ministru a acești țări. Voi rămâne în slujba poporului alătura de echipă. Eu cred în Moldova, eu cred că o să trecem cu bine peste încercările acestor vremuri. Plec de la conducerea Guvernului cu inima împăcată”, a adăugat Gavrilița.

De precizat că urmare a anunțului Nataliei Gavrilița cu privire la demisie, Maia Sandu a declarat că va avea consultări cu fracțiunile parlamentare și, ulterior, va desemna un candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. La ora 15:30, președinta va ieși cu declarații în fața presei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: