Rămâne candidatul „ȘOR” în cursa electorală de la Hîncești? CEC cere judecătorilor să se pronunțe
Full Article 2 minutes read

Rămâne candidatul „ȘOR” în cursa electorală de la Hîncești? CEC cere judecătorilor să se pronunțe

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale au anunțat, într-un briefing de presă din 6 martie, că instituția a depus cerere de chemare în judecată pentru anularea înregistrării lui Vitalie Balinschi, candidatul Partidului „ȘOR”, la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hîncești. CEC susține că are dovezi că acesta nu a respectat legislața electroală și ar fi utilizat fonduri financiare și materiale nedeclarate.

„La baza cererii au fost probe video, precum și procese verbale de constatare a faptelor, prin care au fost audiați mai mulți alegători din circumscripția nr 38, Hîncești, care au confirmat că au beneficiat de servicii de transport și alimentare gratuită, organizată de candidatul ȘOR, în încercarea de a-i determina să îl voteze”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.

Curtea de Apel urmează să examineze demersul timp de 5 zile.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Partidului „ȘOR”, Alina Șargu, a declarat că poziția formațiunii rămâne cea anunțată în ajun de către candidatul Vitalie Balinschi: „Decizia este ilegală, abuzivă și care reprezintă o comandă politică a guvernării socialiste a lui Dodon”.

Partidul „ȘOR” a anunțat că va întreprinde toate acțiunile pentru a-și face dreptate și va sesiza instituțiile internaționale despre abuzurile guvernării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: