„Rapid și comod”. Călătorilor li s-a recomandat un post vamal la traversarea hotarului moldo-român
Full Article 2 minutes read

„Rapid și comod”. Călătorilor li s-a recomandat un post vamal la traversarea hotarului moldo-român

Călătorilor li s-a recomandat să traverseze prin postul Leova-Bumbăta atunci când vor reveni în Republica Moldova de Crăciun pe stil vechi sau vor pleca în afara țării în această perioadă. Postul vamal de frontieră Leova-Bumbăta este deschis circulației internaționale pe segmentul moldo-român. 

Stimați călători! Reveniți acasă de Crăciun de rit vechi sau planificați o călătorie în afara țării în această perioadă, recomandăm să traversați prin postul vamal de frontieră Leova-Bumbăta. Rapid și comod!”, au declarat reprezentanții Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Potrivit instituției, postul vamal de frontieră Leova-Bumbăta activează începând cu ora 08:00 și până la 20:00.

Menționăm, în ultimele zile se înregistrează o aglomerație de călători și autoturisme la ieșirea din Republica Moldova, intrarea în România. Mai exact în punctele Leușeni-Albița și Sculeni. Polițiștii de frontieră au raportat despre un număr mare de călători, inclusiv în dimineața zilei de 5 ianuarie când în punctele de frontieră Leușeni-Albița și Sculeni erau până la 100 de autoturisme. Instituția de la frontieră îndemna călătorii să diversifice alegerea punctelor de trecere a frontierei moldo-române. Astfel să opteze și pentru punctele Costești, Cahul sau Leova, dat fiind faptul că „în toate se atestă trafic echilibrat”.

Poliția de Frontieră a raportat că cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (PTF) pe 5 ianuarie au fost:

PTF Leușeni – 16 087 traversări persoane;

PTF Sculeni – 9 327 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 8 197 traversări persoane;

PTF Costești – 4 129 traversări persoane;

PTF Cahul – 3 996 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 3 886 traversări persoane;

PTF Otaci – 3 475 traversări persoane;

PTF comun Palanca – 3 027 traversări persoane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: