UPDATE Războiul brazilor. Ceban explică de ce Primăria și Guvernul organizează propriile târguri de Crăciun
Full Article 2 minutes read

UPDATE Războiul brazilor. Ceban explică de ce Primăria și Guvernul organizează propriile târguri de Crăciun

Primarul Ion Ceban spune că reprezentanții Guvernului nu au acceptat apelul Primăriei Chișinău de a avea un singur brad și un singur târg de Crăciun. El motivează declarația prin faptul că nu a primit un răspuns din partea autorităților centrale. „După ce am început pregătirile în PMAN, ei au început amenajarea căsuțelor în spatele Palatului Național”, susține Ceban, adăugând că „am fi putut să ne unim eforturile”. 

„Guvernul nu a acceptat apelul Primăriei Chișinău de a avea un singur brad și un singur Târg de Crăciun în Chișinău, chiar dacă le-am expediat o scrisoare în acest sens. Răspuns din partea lor nu a fost”, comunică primarul, pe Facebook.

El mai adaugă că după ce autoritățile Primăriei Chișinău au început pregătirile pentru amenajarea Târgului de Crăciun în PMAN – „peste două zile, ei au început amenajarea căsuțelor în spatele Palatului Național”.

„Am spus în fiecare an că nu este nevoie să fie doi brazi, două târguri de Crăciun în capitală, ci am fi putut să ne unim eforturile. Dar oamenii care sunt în Guvern sunt mândri și să fie sănătoși”, a conchis Ion Ceban.

UPDATE NM a solicitat o reacție de la reprezentanții Guvernului.

„Propunerea primarului a fost una lipsită de substanță și doar de dragul argumentelor declarative. Acesta iese cu declarații bazate pe informații trunchiate și incomplete și duce lumea în eroare. Guvernul va organiza târgul de Crăciun, doar că acesta va lucra mai puține zile, ore limitate pe zi și cu un regulament clar de consum a energiei pentru fiecare participant la târg. Pentru informarea corectă a dlui Ceban și a cetățenilor vă rog să numărați câți alți brazi vor fi instalați în oraș”, au comunicat reprezentanții Guvernului pentru NM.

***

Sâmbătă, 17 decembrie, va avea loc inaugurarea târgului și pomului de Crăciun la Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei Ion Ceban, la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău din 12 decembrie. Edilul a spus și care va fi programul evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: