Războiul nu îi sperie? Peste 250 de moldoveni au plecat în Israel în ultimele șase zile
Full Article 2 minutes read

Războiul nu îi sperie? Peste 250 de moldoveni au plecat în Israel în ultimele șase zile

Începând cu data de 7 octombrie până în prezent, peste 516 de cetățeni ai Republicii Moldova, aflați în Israel, s-au întors acasă. În aceeași perioadă de timp, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAEIE), 253 de cetățeni moldoveni au plecat spre Tel-Aviv. Autoritățile precizează că Aeroportul Internațional Ben Gurion rămâne deschis. Chișinăul vine în acest context cu rugămintea către toți cei care doresc să părăsească teritoriul Israelului să utilizeze zborurile regulate disponibile către Chișinău sau alte destinații apropiate.

MAEIE subliniază că Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează în mod alert, inclusiv în weekend, punând la dispoziție atât servicii consulare de urgență, cât și servicii obișnuite. De menționat în acest context că, în conformitate cu decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), pe perioadă stării de război, a fost hotărâtă eliberarea gratuită a titlurilor de călătorie pentru concetățenii noștri din statul Israel, aflați în incapacitate de plată pe perioada stării de război.

„Ambasada Republicii Moldova din Tel Aviv menține contact permanent cu cetățenii noștri din Fâșia Gaza și lucrează, împreună cu statele partenere, inclusiv SUA, Egipt, România și Ucraina, la găsirea unor opțiuni fezabile pentru evacuarea lor din zonă”, anunță MAEIE. Sursa precizează în acest context că un funcționar consular a fost detașat în Egipt, pentru ca să ofere asistență cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza.

Potrivit sursei citate, pe 12 octombrie, 211 cetățeni ai Moldovei s-au întors acasă din Israel, în timp ce 38 au plecat spre această țară.

Informații de contact:  telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772, +972527998396, +972 52-2787326 (în regim 24/7).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: