Răzbunarea Minskului pentru sancțiunile europene. Mii de imigranți din Irak ajung în Lituania prin Belarus (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Răzbunarea Minskului pentru sancțiunile europene. Mii de imigranți din Irak ajung în Lituania prin Belarus (VIDEO)

Situația din taberele pentru refugiați din Lituania se înrăutățește. Numărul acesta este tot mai mare, iar autoritățile prognozează că acesta va depăși 10 mii. Vilniusul acuză Minskul că ar trimite intenționat imigranții, majoritate din Irak, la frontiera dintre cele două țări. Pentru a motiva străinii să se reîntoarcă acasă, Lituania a anunțat că va achita câte 300 de euro fiecărui imigrant.

Numărul imigranților din taberele pentru refugiați din Lituania este tot mai mare. De începutul anului curent, peste 4 mii de persoane, majoritatea irakieni, au ajuns în Lituania din Belaurs. În iunie, numărul acestora a crescut brusc. Vilniusul acuză Minskul că ar trimite intenționat imigranții la frontiera dintre Lituania și Belarus, drept răzbunare pentru sancțiunile europene față de politica lui Alexandr Lukașenko, informează Euronews.

Lituania prognozează că, până la sfîrșitul anului curent, în țară ar putea veni peste 10 mii de imigranți, inclusiv pentru că, în august, numărul curselor din Irak în capitala Belarusului a crescut de trei ori. Departamentul pentru imigranți de la Vilnius a anunțat că străinii din țările Asiei și Africii, care au ajuns în Lituania prin Belarus, și cad de acord să se întoarcă acasă, vor primi de la autoritățile letone câte 300 de euro. Alocația va fi acordată o singură dată, la aeroport, înainte ca imigranții să urce în avion.

Pe de altă parte, joi, 5 august, președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a dat indicații ca poliția de frontieră să întărească securitatea și să închidă „fiecare metru de frontieră”, pentru a nu permite intrarea imigranților alungați din Lituania, informează The Independent.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: