Reacția lui Gheorghe Petic după ce Alexandru Jizdan a fost pus sub învinuire pentru fabricarea dosarului său
Full Article 3 minutes read

Reacția lui Gheorghe Petic după ce Alexandru Jizdan a fost pus sub învinuire pentru fabricarea dosarului său

Fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic, care a făcut publice mai multe scheme de contrabandă cu țigări, a venit cu o reacție după ce ex-ministru de Interne al Moldovei, Alexandru Jizdan, a fost pus sub învinuire pentru fabricarea dosarului său în 2018. Ofițerul în rezervă susține că „o bună parte a Ministerului Afacerilor Interne s-a ocupat nu cu lupta împotriva criminalității, dar contra oponenților politici”.

„După o muncă de mai bine de trei ani, iată că, s-a adeverit totuși implicarea fostului ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan în acel dosar mizerabil. Implicarea acestuia a fost prin mai multe moduri, atât direct cu Inspectoratul de Poliție Ungheni, cât și prin subalternii săi. Domnia s-a întotdeauna a spus că nu are nici o implicare, dar iată că procurorii de la PCCOCS… Vreau să vă spun că a fost o muncă enormă, evident că am participat și eu la mai multe acțiuni.

Procurorii mai mult de lucru pentru elucida și alte dosar în care este implicat Alexandru Jizdan. Vreau să vă spun că în acest dosar societatea va afla foarte multe lucruri interesante despre cum o bună parte a Ministerului Afacerilor Interne s-a ocupat nu cu lupta împotriva criminalității, dar contra oponenților politici”, a declarat Gheorghe Petic pentru TV8.

Amintim că pe 20 ianuarie fostul ministru de Interne al Moldovei, Alexandru Jizdan, a fost pus sub învinuire în dosarul Petic. Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

Fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic, acuzat de viol, a fost achitat. Petic declara că va cere prejudiciu material, dar îndeosebi, moral, pentru că numele său a fost ponegrit. „Voi avea mai întâi o discuție cu Guvernul Republicii Moldova, iar dacă cerințele mele nu vor fi satisfăcute, evident că ne vom adresa la CEDO”, a mai spus Petic.

Într-un interviu acordat pentru NM, fostul polițist de frontieră a spus dacă a cunoscut-o pe femeia care l-a învinuit de viol, ce a demonstrat expertiza «părului, pielii și spermei», de ce nu a vorbit imediat despre contrabandă și de ce a adus la ședința de judecată pește congelat.

Pe 7 octombrie 2021, Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana a dispus aplicarea arestului pentru 30 de zile în privința a 6 foști angajați ai Direcției nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații din cadrul Inspectoratului General al Poliției al MAI. Aceștia au fost învinuiți de activitate ilegală în interesul organizației criminale „Plahotniuc”. Mai exact, aceștia au înscenat un viol, ceea ce a dus la reținerea ilegală a fostului polițist de frontieră Gheorghe Petic.

Gheorghe Petic a fost reținut pe 19 iulie 2018, fiind învinuit de viol. Pe 20 martie 2019, acesta a fost condamnat la trei ani și șase luni de pușcărie, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semi-închis și o amendă de 30 mii lei. Ulterior, după nouă luni de detenție, Petic a fost eliberat printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău.

Precizăm că Gheorghe Petic este ofițer în rezervă și fost polițist de frontieră, care a făcut publice mai multe scheme de contrabandă cu țigări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: