Reacția lui Igor Grosu la cetățenii, întorși din Turcia, care ar fi participat la instruiri pentru a crea destabilizări
Full Article 3 minutes read

Reacția lui Igor Grosu la cetățenii, întorși din Turcia, care ar fi participat la instruiri pentru a crea destabilizări

Președintele Parlamentului Igor Grosu a comentat incidentul de la Aeroportul Chișinău cu pasagerii întorși din Turcia, care ar fi participat la instruiri, cu scopul de a provoca eventuale dezordini la protestele organizate de Partidul „ȘOR”. Potrivit lui, tinerii fac parte din arsenalul de instrumente folosit de formațiunea „ȘOR” pentru a crea destabilizări. Totodată, spekearul legislativului a dat asigurări că structurile de securitate sunt la curent și nu vor admite acest lucru.

„Face parte din arsenalul lor (Partidul „ȘOR” – n. r.), din încercarea de a găsi masa critică de tineri, pentru a provoca aceste tulburări. Nu o să le iasă lucrul ăsta. Bineînțeles că structurile noastre de forță, de securitate, de ordine publică cunosc lucrul ăsta. O să anticipăm. Slavă Domnului, avem prieteni care ne ajută și o să ne ajute în continuare, pentru a nu permite acestor indivizi, bandiți, certați cu legea, care trebuie să ajungă în fața instanței să scape de justiție”, a declarat Igor Grosu.

Amintim că, pe 6 martie, patru cetățeni străini, care au venit cu un avion din Turcia, nu au fost lăsați să intre în țară.

Contactată de NM, șefa secției Comunicare Strategică din cadrul Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, ne-a explicat că, acesta este protocolul de securitate.

„Vă informăm că pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în R. Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate mai multe protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, indiferent de cetățeniile acestora”, a declarat Raisa Novițchi.

Ulterior, TV8, a scris, pe surse, că aceștia au participat la instruiri, cu scopul de a provoca eventuale dezordini la protestele organizate de Partidul Șor în centrul capitalei.

***

Amintim că, pe 13 februarie, președinta Maia Sandu a spus că „declarația președintelui Zelenski despre planurile Federației Ruse de destabilizarea Republicii Moldova a fost confirmată de instituțiile noastre”. Ea a mai declarat că „planul pentru perioada următoare presupune diversiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici”.

„Prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”, a declarat Sandu. Șefa statului a menționat că „în realizarea planului, autorii mizează pe mai multe forțe interne în special pe grupări criminale cum ar fi formațiunea ȘOR și toate derivatele ei, pe unii veterani, foști angajați ai forțelor de ordine și pe mai multe persoane cunoscute în legăturile lor cu Plahotniuc”.

Potrivit Maiei Sandu, scopul acestor acțiuni „este schimbarea puterii legitime de la Chișinău pe una ilegitimă care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei pentru a opri procesul de integrare europeană, dar și pentru ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: