Reacția lui Zelenski, după ce mașina consilierului său a fost ținta unor focuri de armă (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Reacția lui Zelenski, după ce mașina consilierului său a fost ținta unor focuri de armă (VIDEO)

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a publicat o adresare video după ce mașina consilierului său a fost ținta unui atentat. Aflat în SUA pentru lucrările din cadrul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), liderul de la Kiev a calificat cele întâmplate drept tentativă de omor și a menționat că „răspunsul va fi puternic”.

Vladimir Zelenski susține că nu știe cine se află în spatele incidentului.

„Se presupune că a fost o tentativă de omor. Îndată după discursul în cadrul Adunării Generale a ONU mă voi întoarce la Kiev. O spun deschis – nu știu cine este în spatele celor întâmplate. Deocamdată. Ce forțe au fost: interne sau externe? Nu le consider forțe. Să mi se transmită salutări prin intermediul unor focuri de armă în mașina prietenului meu – este o slăbiciune. Iar răspunsul va fi puternic”, a declarat Zelenski.

Miercuri dimineață, 22 septembrie, în regiunea satului Lesnik din regiunea Kiev, persoane neidentificate au deschis focul asupra mașinii principalului consilier al președintelui Ucrainei. În rezultat, șoferul acestuia a fost rănit în trei locuri și se află în secția de reanimare. Ștean Șefir nu a fost rănit, însă deocamdată nu a comentat cele întâmplate. Organele de drept au inițiat un dosar penal pentru „tentativă de omor săvârșită de două sau mai multe persoane”. Poliția desfășoară o operațiune de căutare a atacatorilor.

Președintele fracțiunii „Sluga poporului” David Arahamia a declarat că Șefir este în stare de șoc.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: