Reacția PAS, după demisia guvernului: „Este calea cea mai scurtă spre anticipate”
Full Article 2 minutes read

Reacția PAS, după demisia guvernului: „Este calea cea mai scurtă spre anticipate”

Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu a declarat că parlamentul actual nu va putea aproba învestirea unui nou guvern, iar demisia guvernului Chicu nu este altceva decât calea cea mai simplă spre alegerile parlamentare anticipate. Opiniile au fost expuse în cadrul unui briefing din 23 decembrie. Grosu a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

„Demisia guvernului Chicu este rezultatul presiunii cetățenilor, care în mod tranșant, la alegerile prezidențiale au cerut schimbarea clasei politice. Cetățenii au arătat ce vor: curățarea clasei politice, conducători responsabili, integri, care lucrează în interesul țării, reforma justiției și lupta cu corupția”, a declarat deputatul PAS.

Igor Grosu susține că acest parlament nu va putea vota un alt guvern responsabil.

„Este datoria noastră să îndeplinim ce ne cer oamenii, iar ei cer alegeri anticipate. Demisia guvernului Chicu deschide calea constituțională, cea mai scurtă, spre dizolvarea parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Se discută mai multe scenarii, dar trebuie să înțelegem că parlamentul actual este cauza crizei politice. Nu mai există o majoritate parlamentară de minim 51 de deputați care să genereze un guvern profesionist. Majoritatea PSRM, ȘOR și transfugii lui Plahotniuc vor duce la perpetuarea crizei”, a subliniat Grosu.

***

Reacția vine după ce Ion Chicu a anunțat că demisionează din funcția de prim-ministru. Igor Dodon și-a exprimat convingerea că Maia Sandu, care va prelua pe 24 decembrie funcția de președintă a țării, trebuie să inițieze discuții cu fracțiunile parlamentare, în vederea discutării agendei pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate sau pentru desemnarea unui nou candidat la funcția de premier.

Dodon a subliniat că decizia privind demisia guvernului este asumată și nu a fost făcută sub presiunea protestelor sau a moțiunii de cenzură.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: