Dodon, după demisia guvernului Chicu: „Începînd de mâine, președintele nou ales trebuie să-și asume întreaga responsabilitate”
Full Article 2 minutes read

Dodon, după demisia guvernului Chicu: „Începînd de mâine, președintele nou ales trebuie să-și asume întreaga responsabilitate”

Președintele Igor Dodon, care este în ultima zi de mandat, susține că guvernul Chicu a fost unul dintre cele mai profesioniste și a reușit să facă față unei situații fără precedent din ultimii 10-15 ani. Politicianul a ținut să sublinieze că, din 24 decembrie, întreaga responsabilitate pentru situația din Republica Moldova va depinde de Maia Sandu, noua președintă a țării.

Igor Dodon a ținut să accentueze faptul că decizia de demisie a guvernului a fost luată cu scopul de a declanșa alegeri parlamentare anticipate și nu are legătură cu moțiunea de cenzură care urma să fie dezbătută astăzi sau cu protestele agricultorilor.

„Decizia de astăzi privind demisia guvernului este asumată, pe care am discutat-o împreună cu colegii și am considerat că la această etapă este momentul potrivit. Această demisie nu este sub presiunea moțiunii de cenzură sau a protestelor. Noi am dat dovadă de caracter pe parcursul acestui an și că putem face față oricăror lovituri”, a precizat Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon a tras atenția că, de mâine, președinta Maia Sandu va fi responsabilă de situația din țară.

„Niciun guvern în ultimii 10-15 ani nu a fost nevoit să facă față mai multor probleme timp de un an. Cei care critică își vor aminti de acest guvern și vor recunoaște că a fost unul dintre cele mai profesioniste guverne care a făcut față acestor provocări. Începînd de mâine, președintele nou ales care va depune jurământul, trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru ceea ce este în țară”, a adăugat Dodon.

Igor Dodon a mai menționat că Maia Sandu trebuie să înceapă discuțiile cu fracțiunile parlamentare, pentru numirea unui nou guvern.

Amintim că Ion Chicu a anunțat pe 23 decembrie că demisionează din funcția de premier al țării. Decizia a fost anunțată cu câteva ore înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură asupra activității guvernului, depusă de deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate.

Ion Chicu a devenit noul prim-ministru al Republicii Moldova pe 14 noiembrie 2019, după demiterea cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu. Acesta a fost învestit cu voturile a 62 de deputați PSRM și PDM (înainte de plecările masive din PDM). Înainte de a prelua funcția de prim-ministru, Ion Chicu a fost consilierul președintelui Igor Dodon.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: