Reacția primarului orașului Ungheni, după ce ANI a cerut demiterea sa
Full Article 2 minutes read

Reacția primarului orașului Ungheni, după ce ANI a cerut demiterea sa

Primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, a venit cu o reacție după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a remis în atenția Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat o adresare în care a cerut declanșarea procedurii de ridicare a mandatului său. 

Primarul de Ungheni a sesizat Curtea Constituțională „privind neconstituționalitatea unei prevederi care permite ridicarea mandatului de primar pentru conflict de interese admis înainte de intrarea în vigoare a noii legi și în condițiile în care legea nu prevedea așa o sancțiune.”

Ambros a anunțat acest lucru pe pagina sa de Facebook pe 14 ianuarie. „Dacă instanța recunoaște prevederea legii ca fiind neconstituțională, acest lucru va clarifica atât situația mea, cât și multe alte cazuri legate de activitățile administrațiilor publice locale”, a scris Ambros.

Anterior, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a remis Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat o adresare în care a cerut declanșarea procedurii de ridicare a mandatului primarului orașului Ungheni.

Amintim că, în noiembrie 2018, inspectorul de integritate a stabilit printr-un act de constatare că primarul orașului Ungheni a admis încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Aflându-se în exercițiul funcției, acesta a semnat trei ordine de plată cu o firmă care aparține soției sale pentru a achiziționa bunuri și servicii, încălcând astfel dispozițiile legale de declarare și soluționare a conflictului de interese prevăzute de legislația ANI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: