Reacție de la primăria capitalei, după ce Spînu a spus că Ceban împiedică instalarea recuperatoarelor la trei spitale
Full Article 2 minutes read

Reacție de la primăria capitalei, după ce Spînu a spus că Ceban împiedică instalarea recuperatoarelor la trei spitale

Acuzațiile precum că Spitalele „Sf. Treime”, „V. Ignatenco” și „Gheorghe Paladi” riscă să nu beneficieze de proiectul european de eficientizare energetică „sunt aberații și informație manipulatorie”. Este reacția Nataliei Ixari, consiliera pe comunicare a primarului capitalei Ion Ceban, cu referire la acuzațiile ministrului Infrastructurii Andrei Spînu, precum că edilul împiedică instalarea recuperatoarelor la trei spitale din Chișinău.

„Proiectul este deja la etapa finală, spitalele fiind ultimul lot din cele 4 adjudecate în cadrul proiectului  mare de eficientizare energetică implementat de Primăria Chișinău în 22 de instituții sociale, printre care 14 școli, 5 grădinițe și 3 spitale. În total, în ultimii 3 ani au fost eficientizate energetic cu finanțarea Primăriei Chișinău și prin cofinanțare 50 de instituții sociale din municipiul Chișinău”, a precizat Ixari.

Ea a mai spus că sistemele de aerisire înainte de a fi instalate în mediu spitalicesc trebuie bine analizate, lucru cu care se ocupă echipa de implementare a proiectului.

„Din aceste considerente, contractorul a solicitat opinia specialiștilor în vederea clarificării acestui aspect. Documentul prezentat public, reprezintă opinia Chișinău Proiect privitor la propunerea de instalare a recuperatoarelor. Într-un final, proiectul va fi finalizat după toate standardarele pentru asigurarea coeficienților energetici stabiliți în contract”, a conchis Natalia Ixari.

Amintim că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, afirmă că trei spitale mari din Chișinău pot reduce semnificativ factura la gaz, prin instalarea recuperatoarelor, dar primarul Ion Ceban „pune bețe în roate”. Spînu susține că Institutul municipal „ChișinăuProiect”, instituție din subordonarea Primăriei capitalei, este împotriva instalării recuperatoarelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: