Reacție la declarația lui Năstase: „De fapt, Andrei Năstase a tras în jos PAS”
Full Article 2 minutes read

Reacție la declarația lui Năstase: „De fapt, Andrei Năstase a tras în jos PAS”

Consilierii municipali ai fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) au venit cu o replică după ce Andrei Năstase a menționat că unii consilieri au ajuns în Consiliului Municipal Chișinău (CMC) pe umerii săi și ai Platformei Demnitate și Adevăr. Aceștia susțin că, dimpotrivă, Năstase ar fi „tras în jos PAS”.

Fracțiunea PAS din CMC susține că afirmația lui Andrei Năstase ar fi falsă.

„Dacă ne uitam la rezultatele din turului 1 la alegerile locale din 2019, vedem că blocul ACUM a luat mai multe voturi decât candidatul Andrei Năstase. De fapt, Andrei Năstase a tras în jos PAS. Dar, rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020 și cele parlamentare din 2021 au demonstrat cine pe și pe ai cui umeri a stat”, a menționat reprezentantul fracțiunii PAS din CMC, Sergiu Bejenari.

Reacția vine după ce Andrei Năstase s-a arătat deranjat de unul dintre consilieri, care mergea prin sala de ședințe în timpul discursului său. „Stimate domn, vă grăbiți undeva? De câte ori ați luat cuvântul, câte proiecte de decizii ați formulat în CMC? Niciunul. Iată de ce am să vă amintesc – pe umerii mei ați ajuns în CMC și a colegilor mei din Platforma DA”, i-a spus Năstase, fără a preciza la cine se referă.

În cadrul ședinței CMC de săptămâna trecută, a fost adoptat în prima lectură bugetul municipiului Chișinău. Pentru adoptarea proiectului au votat 36 de consilieri municipali, majoritatea ai PSRM și ai Platformei DA. Mai mulți reprezentanți PAS au criticat faptul că PSRM și Platforma DA au votat împreună.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: