Reacție la legea care sancționează separatismul: „Sovietul Suprem” de la Tiraspol pregătește o declarație
Full Article 2 minutes read

Reacție la legea care sancționează separatismul: „Sovietul Suprem” de la Tiraspol pregătește o declarație

Reprezentantul Tiraspolului pentru „relații externe” Vitalii Ignatiev susține că legea care pedepsește separatismul „are un caracter antitransnistrean”. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței din 7 februarie a „Comisiei pentru relații externe”.

„Moldova folosește presiunea informațională pentru a ne intimida. Autoritățile de la Chișinău spun că vor reține și persecuta locuitorii Transnistriei. Este inacceptabil. Vom folosi toate metodele pentru a rezolva situația pe cale pașnică: diplomația și posibilitățile parlamentului”, a declarat Vitalii Ignatiev.

„Sovietul Suprem” de la Tiraspol informează că va face o declarație oficială în legătură cu adoptarea de către parlamentul Republicii Moldova a unui proiect de lege „contra Transnistriei”.

Amintim că deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi, a declarat pentru portalul rus Kommersant, într-o discuție despre noua lege, care prevede sancțiuni pentru separatism, că reprezentantul Tiraspolului responsabil de „afacerile externe” ale regiunii transnistrene, Vitalii Ignatiev, „poate fi arestat, când va veni la Chișinău”.

***

De menționat că noua lege nu a fost deocamdată promulgată de președinta țării Maia Sandu. În decembrie 2022, Tiraspolul a solicitat explicații din partea Chișinăului cu privire la proiectul de lege menționat. Ignatiev susținea că amendamentele elaborate de Chișinău la Codul Penal „ar putea avea un efect distrugător asupra întregului proces de negocieri”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: