Recean, întâlnire cu 9 deputați din Găgăuzia. Ce au discutat, potrivit reprezentanților Guvernului
Full Article 2 minutes read

Recean, întâlnire cu 9 deputați din Găgăuzia. Ce au discutat, potrivit reprezentanților Guvernului

Premierul Dorin Recean a avut o întâlnire cu 9 deputați ai Adunării Populare din UTA Găgăuzia. Precizările au fost făcute pe 20 septembrie de purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă. Cel din urmă a spus că părțile au discutat despre „sincronizarea unei agende comune, vizând promovarea bunăstării comunității în regiune”. Totodată, părțile ar fi ajuns la concluzia că „respectarea legii este fundamentală și că integritatea aleșilor locali se află în centrul unei guvernări responsabile”. 

Reprezentantul Guvernului a vorbit în cadrul unor declarații de presă despre „o așa-numită întâlnire secretă a premierului Recean cu 9 deputați a Adunării Populare din Găgăuzia”. El a confirmat întrevederea, menționând că a fost solicitat de mai mulți jurnaliști să vorbească la subiect.

Aici aș vrea să confirm, într-adevăr a fost o întâlnire recentă a premierului Dorin Recean cu 9 reprezentanți a Adunării Populare din UTA Găgăuzia în care s-a vorbit despre sincronizarea unei agende comune vizând promovarea bunăstării comunității în regiune, dar și într-o demonstrație unanimă față de principiile democrației, premierul Recean și deputații Adunării Populare au conchis că respectarea legii este fundamentală și că integritatea aleșilor locali se află în centrul unei guvernări transparente și responsabile”, a comunicat Vodă.

Despre ședința cu ușile închise, NewsMaker a fost informat de câțiva participanți concomitent. Aceștia au precizat că, pe lângă premierul Dorin Recean și șeful SIS Alexandru Musteață, la întrevedere au asistat reprezentanți ai Procuraturii Generale și ai Procuraturii Anticorupție, dar și fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare, directorul IPIS Vladislav Kulminski.

Unul dintre participanții la întâlnire, care a insistat să-i fie păstrat anonimatul, a declarat pentru NM că reprezentanții autorităților centrale au încercat să-i convingă pe deputații găgăuzi să nu se grăbească să aprobe comitetul executiv propus de bașcanul Evghenia Guțul.

Precizăm, în acest context, că „echipa de vis” al lui Șor, propusă în funcții în Comitetul Executiv al Găgăuziei, a primit votul de încredere din partea Adunării Populare din autonomie, pe 20 septembrie curent. Pentru Guțul și echipa sa și-au dat votul 20 de deputați locali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: