Recean s-a întâlnit cu președinta Ungariei într-un castel medieval. Războiul din Ucraina – în agenda discuțiilor
Full Article 2 minutes read

Recean s-a întâlnit cu președinta Ungariei într-un castel medieval. Războiul din Ucraina – în agenda discuțiilor

Prim-ministrul Dorin Recean a fost primit de președinta Ungariei, Katalin Novák, la castelul medieval Almasy din Gyula. Principalele subiecte discutate de cei doi oficiali au vizat relațiile bilaterale moldo-ungare, dar și războiul declanșat de Federația Rusă în țara vecină, Ucraina, a anunțat Guvernul într-un comunicat de presă emis.   

Potrivit sursei citate, oficialii au discutat în cadrul întrevederii despre modalitățile prin care pot fi consolidate relațiile bilaterale dintre Moldova și Ungaria, precum și despre dezvoltarea noilor oportunități de cooperare, în special în domeniul economic. De asemenea, Recean și Novák au discutat, potrivit sursei citate, despre eforturile autorităților de la Chișinău depuse în scopul aderării țării noastre la UE.

„Deschiderea negocierilor de aderare cu UE este rezultatul muncii noastre comune și suntem ferm angajați să continuăm reformele și procesul de modernizare europeană a Republicii Moldova, inclusiv prin armonizarea legislației cu standardele europene”, a spus premierul Dorin Recean.

Președinta Ungariei a anunțat, la rândul său, pe platforma X, fosta Twitter, că l-a primit pe premierul Dorin Recean, de data aceasta, la castelul medieval din Gyula, și nu la Budapesta.

„Am discutat despre cum putem să dezvoltăm relațiile dintre țările noastre. Războiul din Ucraina a fost, de asemenea, un subiect al întâlnirii noastre”, a punctat Katalin Novák.

Amintim că șeful Executivului se află într-o vizită de lucru în Ungaria, la invitația premierului maghiar, Viktor Orbán. În cursul zilei de astăzi, premierul Dorin Recean se va mai întâlni cu omologul său maghiar, cu oameni de afaceri și cu diaspora țării noastre în Ungaria.

Recean s-a întâlnit cu președinta Ungariei într-un castel medieval. Războiul din Ucraina - în agenda discuțiilor

Katalin Novák/X

Recean s-a întâlnit cu președinta Ungariei într-un castel medieval. Războiul din Ucraina - în agenda discuțiilor

gov.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: