Recean și Zelenski, mesaj comun: Moldova și Ucraina trebuie să devină membri ai UE
Full Article 2 minutes read

Recean și Zelenski, mesaj comun: Moldova și Ucraina trebuie să devină membri ai UE

În marja Summitului Comunității Politice Europene, prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a avut un dialog cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Șeful Guvernului de la Chișinău a mulțumit liderului de la Kiev pentru fermitatea cu care militarii și poporul ucrainean apără libertatea și valorile europene în întreaga regiune. De asemenea, Dorin Recean și-a exprimat speranța că cele două țări vor deveni cât mai curând parte a blocului comunitar.

„Moldova și Ucraina nu sunt doar state vecine, ci și parteneri apropiați. Ne unește același deziderat și avem un interes comun – să aducem pacea în Europa și să devenim membri ai Uniunii Europene. Sunt sigur că împreună vom reuși să facem asta. Rămânem solidari și vom continua să oferim sprijinul nostru poporului ucrainean”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean, citat de Guvern.

La rândul său, președintele Ucrainei și-a exprimat recunoștința față de cetățenii Republicii Moldova pentru ajutorul acordat refugiaților ucraineni, încă din prima zi a invaziei brutale a  Federației Ruse în Ucraina. În discuție, Vladimir Zelenski a subliniat faptul că viitorul Moldovei și al Ucrainei este în UE.

Pe 1 iunie 2023, în Republica Moldova se desfășoară un eveniment fără precedent în istoria țării. Circa 50 de președinți, prim-miniștri și oficiali europeni de rang înalt se află în țara noastră, pentru a pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Summitul Comunității Politice Europene se desfășoară la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la circa 35 de kilometri de Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: