Deputații și angajații parlamentului au făcut donații pentru reconstrucția Filarmonicii. Câți bani au adunat?
Full Article 1 minutes read

Deputații și angajații parlamentului au făcut donații pentru reconstrucția Filarmonicii. Câți bani au adunat?

Parlamentul Republicii Moldova s-a alăturat la campania de acumulare a fondurilor pentru restabilirea Filarmonicii. Astfel, fracțiunile parlamentare și angajații secretariatului parlamentului au făcut donații în sumă totală de 326 689 de lei, care va fi transferată în contul deschis de Ministerul Finanțelor pentru colectarea fondurilor destinate reconstrucției instituției.

Potrivit unui comunicat de presă emis de parlament, fracțiunea socialiștilor a donat 185 000 de lei, cea a Partidului Democrat – 100 000 de lei și fracțiunea Platforma DA – 7 674 de lei.

Secretariatul parlamentului a contribuit cu 34 015 lei.

Amintim că un incendiu devastator a izbucnit pe 24 septembrie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Pompierii au luptat ore în șir cu flăcările. Localizarea incendiului a fost posibilă abia spre seară.

Ministerul Finanțelor a deschis 3 conturi pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, în lei moldovenești, dolari americani și euro.

În conturile deschise de Ministerul Finanțelor au fost deja încasate mijloace bănești în sumă totală de 840.842,36 lei, dintre care: 839.602,45 lei lei și 62,64 euro.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: