UNIAN

Record de infectări cu COVID-19 timp de 24 de ore în Republica Moldova

Alte 1174 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9 decese. 

Din numărul total de cazuri, 7 cazuri este de import (România-3, Marea Britanie-1, Turcia-1, Federația Rusă-1, Austria-1).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 81675 cazuri.

Total teste efectuate –3874 dintre care primar – 3543 şi repetat – 331.

Din numărul total de cazuri, 65 sunt lucrători medicali: medici-16, asistenți medicali-38, personal auxiliar-11.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 847 – stare gravă (dintre care 45 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1487 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Alte 1094 persoane au fost tratate și externate. În total, 61 314  persoane au fost tratate  de COVID-19.

În total, 4512  persoane sunt în tratament la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19, iar 25 712 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 1883: Bărbat de 65 ani, internat la data de 27 octombrie, la SCR. Comorbidități: boală aterosclerotică, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate.

Deces 1884: Femeie de 61 ani,  din mun. Chișinău. Internată la data de 22 octombrie, la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, insuficiență renală, nefropatie mixtă.

Deces 1885: Bărbat de 71 ani, din r-nul Rezina. Internat la data de 26 octombrie, la SR Rezina. Comorbidități: obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 1886: Bărbat de 61 ani, din r-nul Fălești. Internat la data de 02 noiembrie, la Spitalul MSMPS. Comorbidități: diabet zaharat, tromboflebită cerebrală cu tromboza sinusului cavernos.

Deces 1887: Bărbat de 79 ani, din r-nul Drochia. Internat la data de 04 noiembrie, la SR Drochia. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 1888: Femeie de 65 ani, din r-nul Taraclia. Internată la data de 02 noiembrie, la SR Taraclia. Comorbidități: diabet zaharat, tahicardie, fribrilație atrială.

Deces 1889: Femeie de 54 ani, din r-nul Briceni. Internată la data de 04 noiembrie, la SR Briceni. Comorbidități: obezitate gr. II.

Deces 1890: Femeie de 81 ani, din r-nul Briceni. Deces la domiciliu, a fost refuzată spitalizarea. Comorbidități: maladie intestinală oncologică, anemie gr. 4, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă cronică.

Deces 1891: Bărbat de 69 ani, din r-nul Căușeni. Internat la adata de 24 octombrie, la SR Căușeni. Comorbidități: etilizm, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, sindrom convulsiv.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Partidul Național Moldovenesc

PNM propune înlocuirea raioanelor și municipiilor cu județe. Galbur: „A funcționat foarte bine până la ocupația sovietică”

Partidul Național Moldovenesc (PNM) propune ca Republica Moldova să treacă la sistemul de organizare teritorială în județe. Formațiunea politică susține că acest lucru va permite statului să economisească anual peste 1 miliard de lei, care ar putea fi redirecționați pentru finanțarea altor proiecte de dezvoltare. Inițiativa a fost prezentată de liderul PNM, Dragoș Galbur, într-un mesaj video publicat pe 16 iulie.

Republica Moldova este astăzi prinsă într-un sistem administrativ moștenit direct din perioada sovietică. 32 de raioane, 13 municipii, 2 unități teritoriale autonome – o schemă artificială impusă de Moscova încă în anii ’40, care a rămas neschimbată chiar și după independență. Un sistem gândit pentru o populație mare, dar care astăzi nu mai corespunde nici din punct de vedere demografic, nici financiar. Noi, Partidul Național Moldovenesc, considerăm că a venit timpul unei reforme reale. O reformă care nu doare să simplifice structura administrativă a statului, ci să o facă mai eficientă, mai coerentă și mai aproape de oameni. (…) Propunem revenirea la ceea ce a existat și a funcționat foarte bine până la ocupația sovietică: sistemul de organizare în județe”, a comunicat liderul PNM, Dragoș Galbur.

Astfel, formațiunea propune reorganizarea teritorială în 9 județe: Bălți, Cahul, Chișinău, Edineț, Lăpușna (cu reședința la Hîncești), Orhei, Soroca, Tighina (cu reședință de facto la Căușeni) și Ungheni. De asemenea, conform inițiativei, Găgăuzia va avea statut de autonomie cu viziune de integrare în județul Cahul, iar stânga Nistrului rămâne unitate distinctă până la soluționarea conflictului.

Doar prin trecerea de la 32 de raioane la 9 județe statul ar putea economisi anual peste 1 miliard de lei. Este o sumă uriașă care astăzi se duce pe salarii, sedii, secretare, șefi de direcție și tot felul de hârțoage. Acești bani am putea să-i investim în școli, drumuri, spitale sau programe reale pentru tineri și vârstnici”, a adăugat politicianul.

Precizăm că inițiativa PNM a fost prezentată la două zile după ce Republica Moldova a intrat oficial în perioada electorală pentru alegerile parlamentare, care vor fi organizate pe 28 septembrie.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: