UNIAN

Record de infectări cu COVID-19 timp de 24 de ore în Republica Moldova

Alte 1174 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9 decese. 

Din numărul total de cazuri, 7 cazuri este de import (România-3, Marea Britanie-1, Turcia-1, Federația Rusă-1, Austria-1).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 81675 cazuri.

Total teste efectuate –3874 dintre care primar – 3543 şi repetat – 331.

Din numărul total de cazuri, 65 sunt lucrători medicali: medici-16, asistenți medicali-38, personal auxiliar-11.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 847 – stare gravă (dintre care 45 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1487 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Alte 1094 persoane au fost tratate și externate. În total, 61 314  persoane au fost tratate  de COVID-19.

În total, 4512  persoane sunt în tratament la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19, iar 25 712 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 1883: Bărbat de 65 ani, internat la data de 27 octombrie, la SCR. Comorbidități: boală aterosclerotică, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate.

Deces 1884: Femeie de 61 ani,  din mun. Chișinău. Internată la data de 22 octombrie, la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, insuficiență renală, nefropatie mixtă.

Deces 1885: Bărbat de 71 ani, din r-nul Rezina. Internat la data de 26 octombrie, la SR Rezina. Comorbidități: obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 1886: Bărbat de 61 ani, din r-nul Fălești. Internat la data de 02 noiembrie, la Spitalul MSMPS. Comorbidități: diabet zaharat, tromboflebită cerebrală cu tromboza sinusului cavernos.

Deces 1887: Bărbat de 79 ani, din r-nul Drochia. Internat la data de 04 noiembrie, la SR Drochia. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 1888: Femeie de 65 ani, din r-nul Taraclia. Internată la data de 02 noiembrie, la SR Taraclia. Comorbidități: diabet zaharat, tahicardie, fribrilație atrială.

Deces 1889: Femeie de 54 ani, din r-nul Briceni. Internată la data de 04 noiembrie, la SR Briceni. Comorbidități: obezitate gr. II.

Deces 1890: Femeie de 81 ani, din r-nul Briceni. Deces la domiciliu, a fost refuzată spitalizarea. Comorbidități: maladie intestinală oncologică, anemie gr. 4, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă cronică.

Deces 1891: Bărbat de 69 ani, din r-nul Căușeni. Internat la adata de 24 octombrie, la SR Căușeni. Comorbidități: etilizm, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, sindrom convulsiv.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Apostolova și Fotescu sar în apărarea Marinei Tauber, plecată din Moldova de 6 luni. Cum (nu) răspund de ce nu se prezintă la ședințele de judecată

La Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani are loc o nouă ședință în dosarul în care deputata Marina Tauber, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, este învinuită de finanțare ilegală a ex-Partidul „ȘOR”. Deputata Reghina Apostolova, prezentă pentru a-și susține colega, s-a declarat revoltată că procurorii cer 13 ani de închisoare pentru aceasta și susține că Tauber nu ar fi comis faptele care i se impută.

Corespondenta NM Corina Malcocean i-a surprins pe deputații Reghina Apostolova și Vadim Fotescu pe holurile instanței. Aceasta le-a pus mai multe întrebări în legătură cu Tauber, care lipsește de peste 6 luni din Republica Moldova.

Considerăm că cauza care este fabricată în privința liderilor de opoziție, precum Evghenia Guțul, Marina Tauber, este presiune politică asupra opoziției. Al doilea moment: ne-a revoltat solicitarea Procuraturii că Marinei Tauber trebuie să-i fie dați 13 ani de închisoare pentru încălcări pe care nu le-a comis”, a spus Reghina Apostolova.

Întrebată de ce Tauber nu vine la ședințele de judecată, parlamentara a spus: „Nu sunt avocatul său și n-am discutat acest subiect cu ea – de ce nu frecventează (ședințele de judecată n. r.). Există dreptul omului, conform legii, pentru prezența și absența sa”.

Corespondenta NM a încercat să discute și cu Vadim Fotescu, însă acesta a adoptat un ton defensiv și a refuzat practic să răspundă la întrebări. Acesta a menționat că nu va discuta până nu va exista „presă independentă”.

Amintim că Marina Tauber este cercetată pe cinci capete de acuzate – falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic, acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat, precum și amestecul în înfăptuirea justiției.

Deputata a părăsit Republica Moldova pe 7 ianuarie 2025, prin Aeroportul Chișinău, cu destinația Istanbul. Plecarea a avut loc chiar înaintea unei ședințe de judecată în dosarul respectiv. De atunci, Tauber nu s-a mai întors în țară. Ea se declară nevinovată și spune că dosarul în care este învinuită ar fi fost pornit la „comandă politică”.

Toate ședințele de judecată care o vizează se desfășoară în prezent în lipsa ei.

Potrivit informațiilor disponibile, deputata se află, în prezent, în Rusia. Ultima dată aceasta a fost văzută la Moscova, pe 6 iulie, la Congresul Blocului „Victorie” – controlat de oligarhul fugar Ilan Șor. La eveniment au fost prezenți inclusiv Apostolova și Fotescu.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: