Reducerea de 15% la impozitul pentru bunurile imobiliare ar putea fi anulată
Full Article 1 minutes read

Reducerea de 15% la impozitul pentru bunurile imobiliare ar putea fi anulată

Ministerul Finanțelor propune anularea facilității ce vizează dreptul la o reducere cu 15% a sumei impozitului pe bunurile imobiliare pentru contribuabilii care achită suma integrală a impozitului pentru anul fiscal în curs până la 30 iunie a anului respectiv, transmite IPN.

În proiectul privind măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021, se menționează că anularea acestei reduceri va fortifica autonomia financiară a autorităților publice locale.

„Evidențiem că un studiu elaborat de către Banca Mondială, din 25 septembrie 2017, include recomandarea de anulare a scutirii respective, aceasta fiind considerată o scutire bazată pe criterii subiective, legată de un anumit grup de contribuabili”, se precizează în proiect.

Potrivit calculelor, impactul net bugetar al măsurii propuse va constitui 35 de milioane de lei.

Precizăm că, până în prezent, persoanele care achitau în mărime integrală impozitul pentru locuințe până la sfârșitul lunii iunie, beneficiau de o reducere de 15% din suma care urma să fie achitată.

Propunerile privind măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021 urmează a fi definitivate, iar apoi remise guvernului spre aprobare și respectiv parlamentului spre adoptare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: