Moldovenii care găzduiesc refugiați vor primi 3500 lei. Și refugiaților li se vor aloca bani
Full Article 2 minutes read

Moldovenii care găzduiesc refugiați vor primi 3500 lei. Și refugiaților li se vor aloca bani

World Food Programme în Republica Moldova și Agenția ONU pentru Refugiați vor acorda suport refugiaților ucraineni, cât și familiilor din Republica Moldova care găzduiesc ucrainenii. Dacă refugiații vor primi câte 2200 de lei, atunci moldovenii care îi găzduiesc vor beneficia de 3500. 

Reprezentantul interimar al Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR) în Republica Moldova, Francesca Bonelli, a anunțat că fiecare refugiat va beneficia lunar de 2 200 lei.

La rândul său, șeful reprezentanței World Food Programme în Republica Moldova, Cesar V. Arroyo, a spus că familiile care găzduiesc refugiații vor primi plăți unice de 3 500 de lei moldovenești.

„Banii pe care îi vor primi pot fi cheltuiți oricum va considera fiecare familie de cuviință”, a spus oficialul.

Arroyo a precizat că ajutorul va fi acordat după identificarea tuturor familiilor care adăpostesc refugiați, iar prioritate vor avea familiile care găzduiesc doi sau mai mulți cetățeni străini. Procesul de identificare va începe luni, 28 martie.

De menționat că în total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 100.421 cetățeni străini, dintre care 49.043 sunt minori (cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul moldo-ucrainean).

În perioada 24.02.2022, ora 04.00 – 25.03.2022, ora 06.00, de către Biroul migrație și azil au fost preluate 5.604 cereri de azil.

De precizat că persoanele fizice din România care găzduiesc ucraineni beneficiază de 70 de lei/persoană (circa 14,15 euro).

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: