Regele Charles, mesaj pentru moldoveni și președinta Sandu: „Aștept cu nerăbdare să continuăm prietenia caldă”
Full Article 2 minutes read

Regele Charles, mesaj pentru moldoveni și președinta Sandu: „Aștept cu nerăbdare să continuăm prietenia caldă”

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a transmis pe 27 august un mesaj de felicitare pentru moldoveni și președinta Maia Sandu, cu ocazia Zilei Independenței. Monarhul a menționat că așteaptă cu nerăbdare ca pritenia și parteneriatul dintre Marea Britanie și Moldova să continue.

Aș dori să adresez cele mai calde felicitări poporului Republicii Moldova și Excelenței Voastre, doamnă președinte Maia Sandu, în această zi specială pentru țara dumneavoastră, care marchează Ziua Independenței. Aștept cu nerăbdare să continuăm prietenia caldă și parteneriatul puternic dintre cele două țări, în timp ce ne confruntăm cu aceste vremuri dificile”, se arată în mesajul transmis de regele Charles.

***

Amintim că, pe 27 august, Republica Moldova a marcat 32 de ani de la adoptarea Declarației de Independență. Cu această ocazie, în dimineața zilei, președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean au venit cu mesaje de felicitare către cetățeni. Ulterior, Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean au depus flori cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova. Au depus flori și deputați din Parlamentul Republicii Moldova, miniștri, precum și angajații americani ai Ambasadei SUA la Chișinău. Mai târziu, în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc o ceremonie festivă. Președinta Maia Sandu a ținut un discurs, menționând că „istoria țării noastre este una a rezistenței” și că „32 de ani este un drum scurt din perspectivă istorică, dar lung pentru povestea de viață a țării noastre”.

Cu ocazia celor 32 de ani de independență a Republicii Moldova, ambasadorii străini acreditați în țara noastră au venit cu un mesaj de felicitare. Unii au ales să marcheze sărbătoarea cu mămăligă și un pahar de vin, alții să felicite moldovenii din fața Parlamentului de la Chișinău.

Și președinta Parlamentului European Roberta Metsola a venit cu un mesaj de felicitare. Oficialul european a spus că Europa va continua să sprijine suveranitatea Republicii Moldova și calea către aderarea la UE.

Mesaje de felicitare au adresat și președintele românt Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și ministra de Externe Luminița Odobescu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: