VIDEO Cu mămăligă, friptură și un pahar cu vin. Ambasadorii străini acreditați în Moldova, mesaje la 32 de ani de independență
Full Article 2 minutes read

VIDEO Cu mămăligă, friptură și un pahar cu vin. Ambasadorii străini acreditați în Moldova, mesaje la 32 de ani de independență

Cu ocazia celor 32 de ani de independență a Republicii Moldova, ambasadorii străini acreditați în țara noastră au venit cu un mesaj de felicitare. Unii au ales să marcheze sărbătoarea cu mămăligă și un pahar de vin, alții să felicite moldovenii din fața Parlamentului de la Chișinău. 

Cu mămăligă, friptură, plăcinte, poamă și un pahar cu vin. Așa a marcat colectivul ambasadei SUA la Chișinău cei 32 de ani de independență a țării noastre.

„Moldova astăzi te sărbătorim cu drag. La mulți ani de Ziua Independenței. Pace și prosperitate”, a spus în limba română ambasadorul SUA la Chișinău Kent Logsdon. „Hai noroc”, a adăugat colectivul ambasadei.

Și ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova Fred Duijn a felicitat Moldova cu cei 32 de ani de independență.

„La mulți ani Moldova. Felicitări cu Ziua Independenței”, a spus ambasadorul Fred Duijn într-un mesaj video în limba română.

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău Jānis Mažeiks a ales să felicite moldovenii din fața clădirii Parlamentului Republicii Moldova.

„Dragi moldoveni, astăzi marcăm ziua în care Republica Moldova a devenit un stat suveran și independent, iar voi ați devenit liberi să vă decideți atât prezentul, cât și viitorul. (…) Felicitări tuturor locuitorilor Republicii Moldova. Vă dorim mult succes și vă asigurăm de întregul nostru sprijin în călătoria spre prosperitate și democrație europeană. La mulți ani Republica Moldova”, a fost mesajul în limba română al ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău.

Republica Moldova marchează 32 de ani de la adoptarea Declarației de Independență. Cu această ocazie, în dimineața zilei de 27 august, președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean au venit cu mesaje de felicitare către cetățeni. Ulterior, Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean au depus flori cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova. Au depus flori și deputați din Parlamentul Republicii Moldova, miniștri, precum și angajații americani ai Ambasadei SUA la Chișinău. Mai târziu, în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc o ceremonie festivă. Președinta Maia Sandu a ținut un discurs, menționând că „istoria țării noastre este una a rezistenței” și că „32 de ani este un drum scurt din perspectivă istorică, dar lung pentru povestea de viață a țării noastre”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: