VIDEO „Europa este Moldova. Moldova este Europa”. Roberta Metsola, în limba română de Ziua Independenței țării noastre 
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Europa este Moldova. Moldova este Europa”. Roberta Metsola, în limba română de Ziua Independenței țării noastre 

Cu ocazia celor 32 de ani de independență a țării noastre, președinta Parlamentului European Roberta Metsola susține că Europa este Moldova, iar Moldova este Europa. Potrivit oficialului european, Europa va continua să sprijine suveranitatea Republicii Moldova și calea către aderarea la UE. 

„Europa este Moldova. Moldova este Europa”, a scris în limba română, pe Twitter, președinta Parlamentului European.

Ulterior, ea a continuat în limba engleză.

„Pe măsură ce Republica Moldova sărbătorește Ziua Independenței, noi continuăm să sprijinim suveranitatea țării, reformele și calea acesteia către aderarea la UE. Poporul curajos din Moldova a ales să fie liber pentru a-și decide propriul destin”, a adăugat oficialul european, atașând și un video din timpul vizitei sale în Republica Moldova – pe 21 mai 2023, când a avut loc Adunarea „Moldova Europeană”.

Amintim că pe 21 mai 2023, aflată la Chișinău – la Adunarea „Moldova Europeană”, președinta Parlamentului European Roberta Metsola a vorbit inclusiv în limba română. Metsola a spus că vrea să fie alături de Moldova, atunci când țara va începe negocierile privind aderarea la UE.

Președinta Parlamentului European Roberta Metsola a venit în Republica Moldova și pe 1 iunie 2023, pentru a participa la Summit-ul Comunității Politice Europene. Oficiala a spus că liderii europeni au venit la Bulboaca pentru a-și afirma angajamentul pentru Republica Moldova. Totodată, Metsola a declarat că negocierile privind integrarea Moldovei în UE ar trebui să înceapă anul acesta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: