Андрей Мардарь / NewsMaker

Regim special de circulație în Chișinău și Bălți. Se interzice deplasarea persoanelor după ora 23:00

În municipiul Chișinău și în municipiul Bălți se va institui un regim special de circulație, începând cu data de 3 aprilie. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia pentru Situații Excepționale. 

Astfel, se interzice circulația persoanelor în afara locuințelor de la ora 23:00 până la ora 5:00.

Excepție de la această măsură fac parte persoanele care se deplasează în interes profesional, pentru asistență medicală, pentru achiziționarea medicamentelor sau care se află în tranzit. Persoanele care se află în tranzit trebuie să dețină asupra sa un bilet de călătorie sau orice altă dovadă de achitare a călătoriei.

Totodată, persoanele care vor ieși în afara locuințelor între orele 23:00 și 5:00, vor fi obligate să dețină asupra sa o declarație pe propria răspundere.

Menționăm că la ședința din 31 martie, parlamentul a votat pentru instituirea stării de urgență până pe data de 30 mai 2021, însă fără a prezenta o listă cu măsurile restrictive care urmează a fi adoptate.

Proiectul de hotărâre pentru introducerea stării de urgență a fost aprobat cu 52 de voturi. Au votat pro deputații Partidului Socialiștilor, Platformei „Pentru Moldova” și Partidului Șor. Deși deputații din opoziție au înaintat mai multe amendamente, niciunul nu a fost aprobat.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: