Regim special de circulație în Chișinău și Bălți. Se interzice deplasarea persoanelor după ora 23:00
Full Article 2 minutes read

Regim special de circulație în Chișinău și Bălți. Se interzice deplasarea persoanelor după ora 23:00

În municipiul Chișinău și în municipiul Bălți se va institui un regim special de circulație, începând cu data de 3 aprilie. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia pentru Situații Excepționale. 

Astfel, se interzice circulația persoanelor în afara locuințelor de la ora 23:00 până la ora 5:00.

Excepție de la această măsură fac parte persoanele care se deplasează în interes profesional, pentru asistență medicală, pentru achiziționarea medicamentelor sau care se află în tranzit. Persoanele care se află în tranzit trebuie să dețină asupra sa un bilet de călătorie sau orice altă dovadă de achitare a călătoriei.

Totodată, persoanele care vor ieși în afara locuințelor între orele 23:00 și 5:00, vor fi obligate să dețină asupra sa o declarație pe propria răspundere.

Menționăm că la ședința din 31 martie, parlamentul a votat pentru instituirea stării de urgență până pe data de 30 mai 2021, însă fără a prezenta o listă cu măsurile restrictive care urmează a fi adoptate.

Proiectul de hotărâre pentru introducerea stării de urgență a fost aprobat cu 52 de voturi. Au votat pro deputații Partidului Socialiștilor, Platformei „Pentru Moldova” și Partidului Șor. Deși deputații din opoziție au înaintat mai multe amendamente, niciunul nu a fost aprobat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: