Regulamentul privind indemnizaţia urmaşilor personalului medical decedat de COVID-19, aprobat de guvern
Full Article 2 minutes read

Regulamentul privind indemnizaţia urmaşilor personalului medical decedat de COVID-19, aprobat de guvern

Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la stabilirea și plata indemnizației urmașilor personalului medical decedat ca urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu COVID-19. 

Astfel, personalul medical care participă nemijlocit la acțiuni medicale împotriva COVID-19 se consideră medici, asistenți medicali, felceri, farmaciști, medici laboranți și felceri laboranți, infirmieri și conducătorii auto din asistența medicală prespitalicească.

Dreptul la indemnizație se acordă soțului supraviețuitor, pentru o perioadă de cinci ani de la data decesului întreținătorului; copiilor până la vârsta de 18 ani sau, dacă își continuă studiile în instituții de învățământ de zi (secundar, mediu de specialitate și superior), până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 23 de ani; unuia dintre părinți, în cazul în care nu sunt urmași specificați anterior.

Cererea pentru stabilirea indemnizației se depune de către persoana care a obținut dreptul la indemnizație sau tutorele acesteia, cu prezentarea documentelor confirmative la casa teritorială de asigurări sociale.

Indemnizația se stabilește de la data decesului, dacă cererea și actele necesare au fost depuse în termen de 90 de zile de la această dată. În cazul în care cererea și actele necesare au fost depuse după expirarea acestui termen, indemnizația se acordă de la data prezentării ultimului act necesar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: