Reguli noi! Cum vor putea vota studenții și elevii în turul doi al alegerilor prezidențiale?
Full Article 2 minutes read

Reguli noi! Cum vor putea vota studenții și elevii în turul doi al alegerilor prezidențiale?

Dacă în primul tur al alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, studenții și elevii cu drept de vot și-au declarat locul nou de ședere, fiind incluși în lista electorală de bază, atunci, pe 15 noiembrie, aceștia vor putea să-și exercite dreptul la vot la aceiași secție de votare.

x

Pe 15 noiembrie 2020, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, studenții și elevii, vor putea vota. Pentru aceasta, ei trebuie să se prezinte în ziua votării, la secția de votare unde domiciliază sau își au reședința valabilă conform actului de identitate.

În cazul în care studenții și elevii cu drept de vot au și domiciliu și reședință valabilă, aceștia vor vota la secția de votare în a cărei rază teritorială își au reședința.

Pentru aceasta, ei trebuie să se adreseze la biroul electoral al secţiei de votare în raza domiciliului sau reşedinţei valabile şi să-şi ia un certificat pentru drept de vot, care le permite să voteze în oricare altă secţie de votare din țară.

Această procedură este accesibilă până pe 14 noiembrie curent, iar certificatul se eliberează la prezentarea actului de identitate.

În ziua alegerilor, în baza certificatului pentru drept de vot, aceștia vor vota pe listă electorală suplimentară, iar certificatul va rămâne la biroul electoral al secţiei de votare.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: