Reguli noi pentru activitatea transportului și a piețelor
Full Article 2 minutes read

Reguli noi pentru activitatea transportului și a piețelor

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis suspendarea, până la 28 februarie inclusiv, a  prevederii  de limitare a numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal la 50% din capacitate. CNESP a luat această decizie, după ce cele mai reprezentative asociații patronale din transporturi au dat asigurări că vor mobiliza membrii săi să respecte strict măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în unitățile de transport.

Prin urmare, în urma discuțiilor purtate de autoritățile competente cu asociațiile patronale în transport, s-a convenit:

– Asociațiile patronale își asumă răspunderea că vor respecta strict măsurile de control și prevenire a răspândirii infecției Covid-19.

– În perioada 20-28 februarie 2021 va fi verificat nivelul de conformare a operatorilor de transport  rutier la cele agreate și de respectare a măsurilor epidemiologice de către pasageri, conducători auto, operatori de transport rutier, întreprinderi ce desfășoară activități conexe transportului rutier.

Astfel, dacă până la 28 februarie, operatorii de transport vor demonstra capacitatea de respectare a măsurilor epidemiologice în trafic, CNESP va aproba decizia de a reveni la regimul anterior de activitate a transportatorilor (limitarea numărului de persoane în transportul feroviar și rutier în trafic raional și interraional – proporțional numărului de scaune disponibile în mijlocul de transport, iar pentru transportul rutier în trafic local și municipal – în limita a 60% din capacitatea de îmbarcare), iar dacă nu va fi demonstrată – se va anula suspendarea de astăzi a deciziei.

Ținând cont de răspândirea neuniformă a infecției Covid-19 în teritorii, CNESP a decis că activitatea piețelor va fi reglementată de către Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică.

De asemenea, CNESP a decis interzicerea activității cluburilor de noapte.

Conferinţele ştiinţifice și competiţiile sportive, în continuare, nu vor putea fi desfășurate cu prezenţa fizică a persoanelor, excepție reprezintă competițiile sportive fără spectatori, desfăşurate în aer liber şi în spaţii închise de către Federaţiile Sportive Naţionale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: