Reguli noi pentru comercianții din capitală. Cerințele și interdicțiile de desfășurare a activității
Full Article 2 minutes read

Reguli noi pentru comercianții din capitală. Cerințele și interdicțiile de desfășurare a activității

Consiliul municipal Chișinău a aprobat Regulamentul cu privire la desfășurarea activității de comerț în municipiul Chișinău, în redacție nouă.

Regulamentul stabilește interdicțiile și cerințele de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău, în conformitate cu prevederile Legii nr. 231/2010, privind comerțul interior, art. 6, alin. 1, în următoarele privințe:

– interdicția de a desfășura activitate de comerț, inclusiv ambulant în perimetrul anumitor zone sau străzi / în intervalul anumitor zile sau ore;

– modul de desfășurare a activității de comerț în apropierea edificiilor instituțiilor publice;

– distribuirea activității de comerț pe anumite zone, precum și în locurile de interes turistic.

În cadrul aceleiași ședințe, consilierii municipali au aprobat și Regulamentul privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul capitalei.

Regulamentul stabilește modul de organizare și de desfășurare a licitațiilor pentru dreptul de a amplasa unități de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului, condițiile de participare la concurs și de achitare a costului bunului adjudecat.

Potrivit primăriei capitalei, aprobarea documentului va permite crearea condițiilor și posibilităților egale pentru toți participanții, în scopul obținerii dreptului de a încheia contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul  municipiului Chișinău; încheierea contractelor propriu-zise, precum și acumularea veniturilor la bugetul local.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: