Renato Usatîi ar putea câștiga alegerile prezidențiale? Igor Dodon: „Nicio șansă”
Full Article 2 minutes read

Renato Usatîi ar putea câștiga alegerile prezidențiale? Igor Dodon: „Nicio șansă”

Ex-președintele Igor Dodon consideră că președintele formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, nu va putea câștiga alegerile prezidențiale din 2024. Declarațiile au fost făcute pe 26 ianuarie la emisiunea „Puterea a patra” de la N4. 

„Moderatorul: Ion Ceban are șanse să o bată pe Maia Sandu?

Igor Dodon: Are șanse.

Moderatorul: Renato Usatîi?

Igor Dodon: Nicio șansă

Moderatorul: De ce?

Igor Dodon: De atâta.”

Amintim că pe 19 ianuarie Renato Usatîi a anunțat un restart al „Partidului Nostru” la nivel național.

„De ce am lipsit un an și 4 luni? În 2021, la alegerile parlamentare anticipate cetățenii i-au ales pe cei care vor să guverneze și, în același timp, s-a ales opoziția. (…) Eu cred că le-am dat mai mult decât suficient timp pentru cei care ne guvernează astăzi. Și am dat timp opoziției pentru a-și demonstra capacitățile”, a comunicat Usatîi.

***

Pe 9 septembrie 2022, Renato Usatîi a anunțat că revine în politica din Republica Moldova. Atunci el spunea că planifică să întreprindă vizite de lucru în mai multe localități din țară și a îndemnat cetățenii să se implice pentru „refacerea formațiunii politice”.

De menționat că Usatîi și-a dat demisia din funcția de primar de Bălți pe 2 septembrie 2021, după ce blocul său electoral a suferit eșec în alegerile anticipate din iulie al aceluiași an și nu a reușit să intre în Parlament. A obținut numai 4,1% din voturi la parlamentare. Atunci a declarat că nu o să dispară din spațiul public, însă nu a anunțat vreun plan concret. Tot atunci, Usatîi a anunțat că va demisiona și din funcția de președinte al formațiunii „Partidul Nostru”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: