Replica lui Ceban, după ce Recean l-a acuzat că a creat o „problemă foarte gravă la Chișinău”
Full Article 2 minutes read

Replica lui Ceban, după ce Recean l-a acuzat că a creat o „problemă foarte gravă la Chișinău”

Primăria municipiului Chișinău a venit cu o reacție, după ce prim-ministrul Dorin Recean l-a acuzat pe edilul capitalei, Ion Ceban, în debutul ședinței Cabinetului de miniștri din 20 martie, că a creat o „problemă foarte gravă la Chișinău”. Municipalitatea acuză Guvernul, la rândul său, că ar cauza „probleme grave capitalei”, în scop politic. Mărul discordiei între autoritatea publică centrală și cea locală a fost cauzată, și de această dată, de problema asistenților personali din capitală.

„Declarațiile și acțiunile celor de la guvernarea PAS se limitează la tot ce ține de municipiul Chișinău și Primăria Chișinău. Guvernul cauzează probleme grave la Chișinău, după care face politică și declară că rezolvă aceste probleme, inclusiv este situația asistenților personali, când au tăiat finanțarea pentru acești angajați anume din municipiul Chișinău. De acest lucru și-au dat seama și asistenții personali care erau manipulați că primăria ar fi vinovată, iar când au înțeles că a fost jocul politic al guvernării, oamenii le cer socoteală, iar ei, chipurile, rezolvă problema dând indicații tot Primăriei Chișinău și tot din bugetul municipal”, se arată în reacția municipalității.

Primăria Chișinău susține că „este de datoria Guvernului să asigure toți cetățenii țării în mod egal”. Or, potrivit sursei citate, Guvernul se face „direct responsabil” de problemele asistenților personali din capitală, după ce a tăiat finanțările pentru programul „Restart” pentru aceștia. „Oamenii așteaptă rezultate, nu declarații politice de pe ecranele televizoarelor”, a conchis municipalitatea.

Menționăm că premierul Dorin Recean l-a acuzat pe 20 martie, în ședința Guvernului, pe edilul Ion Ceban că „a cauzat o problemă foarte gravă la Chișinău”. Recean a dat asigurări că toți asistenții personali cei care au fost demiși ilegal vor fi reangajați în cadrul structurii Ministerului, iar Guvernul va realoca bani și va „impune ca acești bani să fie plătiți anume asistenților personali”. Premierul i-a cerut ministrului Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu să prezinte în aceeași soluția Guvernului cu privire la asistenții personali din capitală, concediați sau cărora li s-au tăiat salariile. Vezi de la ce a pornit totul – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: