Reporterul NM a fost „avertizat” telefonic după articolul despre o construcție ilegală din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Reporterul NM a fost „avertizat” telefonic după articolul despre o construcție ilegală din Chișinău

Denis Dermenji, repoter NM, a primit un apel telefonic cu avertizare. Jurnalistul a fost contactat prin Telegram la doar câteva ore după publicarea acestui articol despre construcția unui bloc cu vedere spre Valea Morilor în centrul istoric al Chișinăului. Un necunoscut i-a cerut „să scrie mai delicat despre astfel de subiecte”. Nu am reușit să aflăm cine a sunat și ce se va întâmpla dacă NM va continua să scrie despre construcțiile ilegale. Interlocutorul a închis, iar imediat după aceasta a șters chat-ul și contul.

Redacția NewsMaker califică astfel de acțiuni ca fiind presiuni asupra jurnalistului, care au scopul de a-l intimida și de a-l forța să renunțe la reflectarea unor subiecte de importanță socială, așa cum sunt construcțiile ilegale în capitală. Acesta nu este primul caz când articolele despre construcțiile ilegale în Chișinău și despre corupție în acest domeniu se soldează cu tentative de presiune asupra redacției.

NM nu se va lăsa intimidat. Noi vom continua să informăm oamenii în mod imparțial, fără cenzură și fără influență – și despre cazurile de corupție, și despre ilegalitățile din țară și din oraș, și despre tentativele de a împiedica activitatea noastră și de a face presiune asupra jurnaliștilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: