Reprezentantul Cehiei la Eurovision i-au dedicat cântecul Ucrainei. Ascultătorii prevăd victoria
Full Article 2 minutes read

Reprezentantul Cehiei la Eurovision i-au dedicat cântecul Ucrainei. Ascultătorii prevăd victoria

Trupa cehă „Vesna” a prezentat videoclipul pentru piesa „My sister’s crown” cu care va participa la concursul Muzical Eurovision 2023. Melodia, a cărei versuri sunt în trei limbi: engleză, cehă și ucraineană, critică războiul din Ucraina și face un apel la pace, scrie news.obozrevatel.

În comentariile de pe YouTube, ascultătorii și-au exprimat încântarea față de vocea, prezentarea și conținutul replicilor. Ascultătorii prevăd că piesa va câștiga concursul muzical.

Deși melodia nu menționează niciodată Ucraina sau Rusia, analogia se vede cu ochiul liber. În primul vers, membrii trupei au cântat că „sora lor” nu s-ar lăsa să fie hărțuită, nu ar asculta ordinele și nu s-ar ascunde într-un colț în fața fricii.

Există o referire directă la războiul din Ucraina:

„Vă puteți lua mâinile

Nimeni nu-și dorește să moară mai mulți copii

Nu suntem păpușile tale

Și viața nu este o pungă de bani”, spune refrenul.

De asemenea, în text există versuri în limba ucraineană, care pot fi considerate drept sprijin direct pentru Ucraina. Cehii au numit-o pe Ucraina în cântec  – sora.

În al treilea vers, interpreții o cheamă pe „sora” să li se alăture în „marea unde nu există ură”. Evident, era vorba despre viitorul european civilizat al Ucrainei, în care Federația Rusă nu are loc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: