„Reprezintă cele 7 coline ale Chișinăului”. Ceban și Chironda au răspuns criticilor privind aleea de la Ciocana
Full Article 2 minutes read

„Reprezintă cele 7 coline ale Chișinăului”. Ceban și Chironda au răspuns criticilor privind aleea de la Ciocana

Primarul capitalei Ion Ceban a publicat pe pagina sa de Facebook precizări cu privire la marcajul de pe aleea renovată recent din bulevardul Mircea cel Bătrîn al capitalei. Edilul a menționat că liniile care au provocat critici pe rețelele de socializare reprezintă „cele 7 coline ale Chișinăului”. Și viceprimarul Victor Chironda, care este responsabil de urbanism și mobilitate urbană, a publicat o postare la acest subiect.

Primarul capitalei recunoaște că sunt „unele critici” față de marcajul aplicat pe aleea recent renovată din sectorul Ciocana al capitalei, însă susține că ideea este inedită.

„Ce a redat de fapt proiectantul prin marcajul pietonal decorativ de pe aleea din bd. Mircea cel Bătrân? Autorul prezintă cele 7 coline pe care este plasat mun. Chișinău. Este o idee inedită și ceva nou pentru capitală, chiar dacă sunt unele critici. Mulți care se plimbă pe alee, au o părere pozitivă despre liniile decorative aplicate”, a scris Ceban pe Facebook.

Edilul a atras atenția că astfel de abordări sunt folosite și în alte orașe europene și a îndemnat oamenii să abordeze „constructiv” lucrurile.

Ce a redat de fapt proiectantul prin marcajul pietonal decorativ de pe aleea din bd. Mircea cel Bătrân?Autorul…

Posted by Iv Ceban on Monday, 12 October 2020

De cealaltă parte, viceprimarul Victor Chironda a dat de înțeles că se vor găsi mereu oameni care vor critica inițiativele altora și mai puțini dintre cei care să creeze, la rândul lor ceva util.

„Între timp, în lumea reală, zeci și sute de oameni roiesc, lucrează, fac proiecte, caută finanțări, scriu și promovează campanii, fac voluntariat și îi rabdă, îi ajută și îi încurajează pe toți cei ofticați, frustrați, obosiți, dezamăgiți. Eu pe primii îi înțeleg. Dar prefer să lucrez și să merg înainte, alături de cei care mișcă lucrurile, nu le comentează”, a răspuns Chironda.

Unuia nu-i place cum arată parbrizul noilor troleibuze articulate. Altul nu e mulțumit ca noile autobuze sunt pe…

Posted by Victor Chironda on Monday, 12 October 2020

Reacțiile vin după ce, în ajun, mai mulți internauți au făcut glume pe seama marcajului de pe aleea Mircea cel Bătrîn. Printre cei care au criticat inițiativa a fost și fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

„Haideți să ghicim ca nespecialiști care este logica acestor linii?”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

😂😂😂😂😂Marcajul proaspăt făcut de pe aleea proaspăt renovată – bd. Mircea cel Bătrân.Haideți să ghicim ca…

Posted by Ruslan Codreanu on Monday, 12 October 2020

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: