Republica Moldova s-a alăturat sancțiunilor UE împotriva Iranului, țară care furnizează Rusiei drone
Full Article 2 minutes read

Republica Moldova s-a alăturat sancțiunilor UE împotriva Iranului, țară care furnizează Rusiei drone

Republica Moldova s-a alăturat la sancțiunile Uniunii Europene împotriva Iranului, impuse din cauza furnizării de drone Federației Ruse de către această țară. Informația a fost confirmată, pe 14 august, de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) și Consiliul European (CE).

CE a publicat un comunicat în care a anunțat despre alinierea mai multor state la sancțiunile UE împotriva Iranului. Este vorba despre țările candidate la aderarea la UE Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Ucraina, Republica Moldova și Bosnia și Herțegovina. De asemenea, la sancțiuni s-au alăturat statele membre ale Asociației Europene a Liberului Schimb, precum și Islanda și Liechtenstein.

Contactat de NM, purtătorul de cuvânt al MAEIE Igor Zaharov a confirmat alăturarea Moldovei la sancțiunile europene contra Iranului.

„Moldova s-a aliniat la sancțiunile UE. Ne aliniem practic la fiecare sancțiuni ale UE”, a declarat reprezentantul MAEIE.

Precizăm că sancțiunile prevăd interzicerea exportului din UE către Iran a componentelor utilizate în dezvoltarea și fabricarea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV). Acestea presupun, de asemenea, o interdicție de călătorie și măsuri de înghețare a activelor împotriva persoanelor responsabile, care sprijină sau sunt implicate în programul UAV al Iranului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: