Reședința președintelui de la Condrița ar putea fi transformată într-un centru pentru femeile care sunt victime ale violenței domestice
Full Article 2 minutes read

Reședința președintelui de la Condrița ar putea fi transformată într-un centru pentru femeile care sunt victime ale violenței domestice

O activistă civică a propus transformarea reședinței prezidențiale din Condrița într-un centru pentru femeile victime ale violenței domestice. O petiție cu o astfel de propunere către șeful statului a fost plasată pe site-ul change.org și a fost publicată pe 1 decembrie de către activista mișcării Ocupy Guguță Constanța Dohotaru și a fost deja semnată de peste 150 de persoane.

Autorul petiției a menționat că 73% dintre femeile din Moldova sunt supuse violenței domestice, iar acum, în timpul pandemiei, numărul apelurilor către organizația La Strada Moldova, care ajută aceste femei, a crescut cu 35%. „Această reședință ar putea adăposti zeci de femei acum, în timpul unei pandemii, când multe centre de cazare se află în carantină”, a menționat activista.

Activista s-a adresat președintelui ales Maia Sandu: „Acesta ar fi un pas important, după atâția ani de misoginism, sexism, violență, tăcerea autorităților și a partidelor aflate la putere”. Ea a menționat că pe teritoriul reședinței este posibil să crească păsări, fructe și legume, să țină albine, astfel încât femeile de acolo, cu sprijinul statului, ar putea dezvolta afaceri sociale.

Amintim că la o conferință de presă din 1 decembrie, Maia Sandu a anunțat că nu va folosi reședința prezidențială a țării din Condrița. Președintele ales a adăugat că intenționează să reducă la minimum costurile de întreținere a imobilelor pentru șeful statului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: