chisinau.md

Restricții de circulație a transportului de mare tonaj în zilele cu temperaturi de peste 30°C. Precizările ASD

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) atenționează despre instituirea restricției provizorii de circulație a transportului cu masa totală, care depășește 20 de tone pe drumurile naționale cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic în zilele cu temperaturi ale mediului de peste 30°C.

Circulația mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile naționale este interzisă între orele 10.00 – 20.00, cu scopul de a preveni deteriorarea sectoarelor de drum cu capacitate portantă redusă și trafic sporit. În acest sens sunt instalate indicatoare restrictive corespunzătoare.

Restricțiile nu se referă la vehiculele, care efectuează transporturi de persoane, animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și/sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, vehiculele destinate transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată și cele antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.

Efectuarea transportului rutier cu încălcarea restricţiilor de circulaţie privind masa totală a vehiculelor, în cazul în care temperatura aerului este mai mare de 30°C, se sancţionează conform prevederilor art. 224, alin. (12) din Codul contravențional al Republicii Moldova.

ASD îndeamnă participanții la trafic să anunțe Inspectoratul Național de Securitate Publică, la numărul 112, în cazul în care observă circulația autovehiculelor de mare tonaj pe drumurile publice naționale cu acces restricționat pentru acestea.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: